Отпада изискването за собствена микробиологична лаборатория във всяка болница

Отпада изискването за собствена микробиологична лаборатория във всяка болницаИзискването всяко лечебно заведение да има собствена микробиологична лаборатория по съответната медицинска специалност, за която има договор с касата, да отпадне. Това предвижда проект за промяна в Наредба 2 на здравното ведомство, качен на страницата на МЗ за обществено обсъждане.
С промените се позволява при липса на собствена микробиологична лаборатория болницата да сключва договор с друга такава, по собствен избор, без да се поставя ограничение за нейното териториално местоположение.
Изискването всяка болница да има собствена микробиологична лаборатория бе въведено с допълнение към наредбите за утвърждаване на медицинските стандарти през ноември 2010 г., като лечебните заведения разполагаха с гратисен период до началото на 2014 г., за да го изпълнят. Срещу него се обяви управителят на пловдивската МБАЛ „Тримонциум“, като посочи, че то нарушава изисквания на Закона за ограничаване на административния контрол и административното регулиране, както и Закона за защита на конкуренцията.
"Здравна поща", i

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД