Още година дава МЗ на джипитата за специалност

Още година дава МЗ на джипитата за специалностОбщопрактикуващите лекари ще имат още година, за да вземат специалност "Обща медицина" и така да запазят практиките си. Това заяви здравният министър д-р Таня Андреева по bTV.
През 2014 г., изтичаше срокът, задължаващ джипитата непременно да получат специалност "Обща медицина".
Това не са успели да направят десетки общопрактикуващи и следователно съществуваше сериозен риск хиляди граждани да останат без достъп до здравеопазване.
Андреева посочи, че няма да допусне държавата да остане без общопрактикуващи лекари, но в същото време и коментира, че "всеки се възползва от някои вратички в закона, но специалността "Обща медицина" е медицинска специалност и тя трябва да бъде взета".
Според министъра на здравеопазването заплатите на лекарите, работещи в Спешна помощ ще скочат с 50% през следващите 3 години, а най-елегантното решение на проблема със здравноте вноски, покриващи само част от медицинските услуги ще бъде създаването на втори стълб за доброволно здравно осигуряване, което да покрива медицинските услуги, които не са включени в задължителния пакет.
"Здравна поща", източник: МЗ

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД