Искат изравняване на детските осигуровки с тези за възрастните

Искат изравняване на детските осигуровки с тези за възрастнитеБългарският лекарски съюз настоя за изравняване на детските здравни вноски с тези на пълнолетните, които плаща държавата. Според медиците това е по-добрият вариант, отколкото да се актуализира бюджета на Националната здравноосигурителна каса.
По изчисленията на съюза предложената мярка ще осигури на здравната каса 160 млн.лв. допълнително в рамките на половин година и така ще се набавят средства за новите клинични пътеки и процедури.
В края на миналата година здравното министерство обеща на лекарския съюз да се вдигнат цените на 27 клинични пътеки в замяна на подписа на ръководството на съюза под националния рамков договор за 2014 г.
Оказа се обаче, че касата не може да си позволи да покрие три от обещаните пътеки и две от процедурите, като последваха уверения, че това ще стане, но на по-късен етап.
От БЛС смятат, че средства за нови клинични пътеки ще има, ако държавата започне да плаща пълния размер на здравната осигуровка за децата.
Пътеките, добавени в последния момент, за които парите очаквано не стигнаха, са радиохирургия на онкологични и неонкологични заболявания, диагностичните процедури и консервативното лечение на заболявания в областта на детско-юношеската гинекология, както и хирургичното лечение на деца до 1 г. с вродени аномалии.
Отложените "за догодина" процедури са пренаталната и инвазивна диагностика на бременността и наблюдението на пациенти с невромускулни заболявания на неинвазивна вентилация.
"Здравна поща", i

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД