Спецсъдът върна делото срещу бивш шеф на Фонда за лечение на деца

Спецсъдът върна делото срещу бивш шеф на Фонда за лечение на децаСпециализираният наказателен съд е прекратил и върнал за доразследване делото срещу бившия шеф на Фонда за лечение на деца Павел Александров, пишат от вестник Сега. Делото е било разпределено на състав на спецсъда с председател Николай Димитров, който обаче е видял противоречия в обвинителния акт и е върнал делото на спецпрокуратурата за доразследване. Съдия Димитров е видял отстраними, но съществени и ограничаващи правото на защитата нарушения, сред тях - противоречие между диспозитива и обстоятелствената част на обвинителния акт.

Прочети още...

Лекарствата за състрадателна употреба ще бъдат за сметка на фармацевтичните компании

Лекарствата за състрадателна употреба ще бъдат за сметка на фармацевтичните компанииЛекарствата за състрадателна употреба, които иска да въведе Министерство на здравеопазването, ще бъдат за сметка на фармацевтичните компании, които ги разработват. Това обяви пред БНР проф. Илко Гетов, председател на Българския фармацевтичен съюз, по повод новия законопроект.
Те имат интерес да съберат максимално обемна, изчерпателна и качествена информация за своите продукти.

Прочети още...

Българка е финалист в световен конкурс в категория "Иновации в медицината"

Българка е финалист в световен конкурс в категория "Иновации в медицината"Доцент Йорданка Глухчева от БАН е сред 20-те избрани за финала на конкурса за най-изявени млади личности в света за 2017 (The Outstanding Young Persons in the World - TOYP). Тя е отличена в категория "Иновации в медицината“ в националния кръг на формата, заради дългогодишната си работа в тази област.
Конкурсът датира от 1933 г., а в България за първи път е проведен през 2015 г. Тази година се провежда за трети път. Аз получих информация за него от научния секретар на нашето направление в БАН и бях номинирана от научния съвет на института, разказва проф. Глухчева пред Bulgaria ON AIR.

Прочети още...

МЗ ще въвежда правила, които да доведат до отпадане на лимитите за болниците

МЗ ще въвежда правила, които да доведат до отпадане на лимитите за болницитеВъвеждане на правила и контрол, които да доведат до отпадане на лимитите за лечебните заведения – в тази насока ще се съсредоточи усилията си екипът на здравния министър проф. Николай Петров, стана ясно на пресконференция, на която той представи приоритетите си за управление в сектора, съобщава сайтът Zdrave.net.
Идеята е да направим така че да няма лимити за болниците. На база на ясни критерии и добър контрол да няма смисъл от лимит", заяви той, като уточни, че целта е вместването в средствата, с които  се разполага, но без необходимост от налагане на лимити.

Прочети още...

Мъж почина в Хасково след операция от апендицит

Мъж почина в Хасково след операция от апендицит24-годишния Динчер Али е починал в болницата в Хасково в неделя, една седмица, след като му е била направена операция от апендицит. След операцията пациентът започнал да повръща кръв и е преместен в реанимацията, където е и починал, се съобщава в репортаж на Анета Кутелова за haskovo.net.
Окръжната прокуратура на Хасково е образувала наказателно производство за причиняване на смърт, поради немарливо изпълнение на правно-регламентирана дейност, представляваща източник на повишена опасност – упражняване на медицинска професия.

Прочети още...


lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД