"Капачки за бъдеще" идва в Стара Загора на 24 октомври

kapaciОбществен дарителски фонд-Стара Загора отново се ангажира с кампанията "Капачки за бъдеще". Ще участваме в националната кампания за събиране на капачки. Пунктът в Стара Загора отново ще бъде разположен на паркинга на магазин Парк Мол Стара Загора на 24.10.2020 /събота/ от 10 до 14 часа, съобщават от организацията.
Кампанията капачки за бъдеще е изградена изцяло на доброволен принцип. За три години е събрала и предала за рециклиране над 400 000 кг пластмаса.

Прочети още...

Национален логистичен център за COVID-19 ще заработи от другата седмица

onlain 34-20През последните седмици Министерството на здравеопазването идентифицира проблем в комуникацията между отделните структури по отношение на справянето с COVID-19. Такъв пример е забавеното привеждане на пациенти от едно лечебно заведение в друго, бързото осигуряване на лични предпазни средства или Velkury (ремдесивир) при недостиг в конкретна болница и други подобни организационни дефицити. По тази причина през следващата седмица със заповед на здравния министър ще бъде създаден Национален логистичен център, чиято задача ще бъде адекватното преодоляване на затруднения в системата. Целта е на всеки пациент да бъде осигурена качествена и навременна медицинска грижа. Центърът ще има 24-часов режим на работа, като държавата условно ще бъде разделена на шест региона със съответните административни области. При възникване на казус Националният център ще съдейства за навременното му решаване. Това стана ясно от думите на министъра на здравеопазването проф. Костадин Ангелов при посещението му в Благоевградска област.

Прочети още...

Здравният министър: Носенето на маски на открито трябва да е задължително

maski10202020Продължителността на карантината, въвеждането на допълнителни противоепидемични мерки, които да нямат рестриктивен характер, засилването на държавния здравен контрол чрез учестени проверки, критериите за дехоспитализация на пациенти с доказан COVID-19, кадровата обезпеченост с легла и медицински специалисти, обсъдиха днес, 20 октомври, министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов, зам.-министър Бойко Пенков, експерти от МЗ и членове на Експертните съвети по епидемиология и инфекциозни болести в рамките на двучасов видеоконферентен разговор.

Прочети още...

Офталмологът Александър Оскар стана лекар на 2020 година

alexoskarДоц. д-р Александър Оскар бе удостоен със званието "Лекар на годинат" 2020. Той е с специалист по офталмология и по неврология, ръководител на Клиниката по очни болести в УМБАЛ „Александровска“ и на Катедрата по офталмология към Медицински университет – София, председател на Организацията на евреите в България “Шалом” и секретар на Българското дружество по офталмология. Той е сред малкото специалисти в България, занимаващи се с ретинопатия при недоносени деца и приложението на лазер-терапия за лечение на усложненията.

Прочети още...

Коронавирус: стартира порталът на ЕС за оперативна съвместимост

KORVORЗа да се използва пълният потенциал на приложенията за проследяване на контактите и предупреждаване с цел прекъсване на веригата на заразяване с коронавирус отвъд границите на държавите и за спасяване на човешки животи, Комисията, по покана на държавите — членки на ЕС, създаде общоевропейска система за осигуряване на оперативна съвместимост — т.нар. „портал“. След успешна пилотна фаза днес системата започва да функционира с първата серия национални приложения, които вече са свързани чрез тази услуга: Corona-Warn-App (Германия), COVID tracker (Ирландия) immuni (Италия).

Прочети още...

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД