Употребявайте внимателно антиперспиранти

Употребявайте внимателно антиперспирантиИзпотяването е физиологичен процес и неговото потискане неминуемо води до локални промени в третираната област. Освен охлаждащ ефект, при изпотяване се отделят и метаболити от обмяната на веществата. А с прилагането на антиперспиранти, освен че се блокира този процес на естествено самоизчистване, се добавя наслояването на различни субстанции като парабени или алуминий.
От всички химически съединения, влизащи в състава на антиперспирантите, те са

Прочети още...

При захарен диабет контролирайте прецизно липидния профил

При захарен диабет контролирайте прецизно липидния профилВ човешкия организъм има два вида липиди - холестерол и триглицериди. Те служат като източник на енергия, за градивни елементи на клетките, и образуване на хормони.
Тъй като липидите са неразтворими във вода, те се пренасят в кръвта, свързани в комплекси с протеини и носят името липопротеини. В зависимост от съотношението на холестерол и триглицериди в тях, те се разделят на няколко подтипа.
Хиломикроните са липопротеините с най-ниска плътност
На практика те съдържат предимно триглицериди. Образуват се в червата и служат за пренасяне на липидите от храната до останалите части на тялото.

Прочети още...

Как ни влияе студеното време?

Как ни влияе студеното време?По-ниските температури навън могат да се отразят върху общото състояние на организма. Със застудяването зачестяват и настинките. За да се намали честотата и продължителността на боледуването, трябва да се приемат постоянно имуностимуланти, които да повишат защитните функции на организма.
През студените месеци на годината се увеличат и сърдечните пристъпи, защото се повишава кръвното налягане по-често и това поставя сърцето под напрежение. Повишаването на сърдечната честота и кръвно налягане пък води до увеличаване на риска от кръвни съсиреци, инфаркт и инсулт.
Освен това

Прочети още...

Свалят стреса и агресията в затвора с техники

Тайната се крие в дишането, обяснява Константин Драгов, активен гражданин и инструктор в "Изкуството да живееш"

Константин Драгов и колежката му инструктор Иванка ГеоргиеваЧетиридневен курс за справяне със стреса и негативните емоции преминаха лишени от свобода в Затвора-Стара Загора. С техниките от антистрес-програмата бяха запознати и служители в Затвора. Програмата се води безвъзмездно и безплатно от инструктори на фондация "Изкуството да живееш" като част от хуманитарния проект "Свобода зад решетките" на фондацията, насочен към служители и лишени от свобода в българските затвори и пробационни служби. Проектната цел е подобряване на физическото и психическото здраве на служителите и лишените от свобода в затворите, сподели за „Здравна поща“ Костантин Драгов, инструктор и активен гражданин. След затвора в Стара Загора

Прочети още...

Зачеркнете трансмазнините и ще намалите риска от инсулт

Зачеркнете трансмазнините и ще намалите риска от инсултЛекари предложиха начин за намаляване на риска от инсулт и коронарни заболявания. Антонина Стародубова, главен диетолог на свободна практика в Московския департамент по здравеопазване, разказа как да намалим риска от инсулт и коронарна болест на сърцето.
Според експерта, за това е необходимо да се изключи от ежедневната ни диета храна, която включва трансмазнини. "Те се намират главно в продукти, съдържащи промишлено обработени, хидрогенирани масла: твърди маргарини, чипс, кифли, бисквити и закуски", каза експертът в интервю за градската

Прочети още...

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД