В Стара Загора преглеждат безплатно в "Дни на отворените врати" по туберкулоза

В Стара Загора преглеждат безплатно в "Дни на отворените врати" по туберкулозаВ периода 12-16 март 2018 г. ще се провеждат безплатни прегледи за туберкулоза в лечебни заведения за диагностика и лечение на туберкулоза във всички областни градове на страната. Поводът е предстоящият Световен ден за борба с туберкулозата - 24 март, който тази година ще премине под надслов "Търсят се: Лидери за свят без туберкулоза". За област Стара Загора безплатни медицински прегледи в дните на отворени врати ще се проведат в "Специализирана болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания-Стара Загора" ЕООД, адрес: ул. "Армейска" 11.

Прочети още...

В VI Основно училище "Свети Никола" направиха стая за релак

В VI Основно училище "Свети Никола" направиха стая за релаксСтая за релакс вече функционира в VI Основно училище "Свети Никола" в Стара Загора. Тя е предназначена за децата с разстройства от аутистичния спектър, с дефицит на вниманието, с трудности в комуникацията и социализацията, с поведенчески проблеми. Оборудването й е реализирано със средства от бюджета на училището, разказа за "Здравна поща" Дарина Гайдарова, директор на старозагорското училище. Целта ни беше да създадем място, в което децата да имат възможност да се откъснат в необходим момент от учебната среда, за да могат да придобият и развият определени умения спрямо индивидуалните си потребности, допълва тя.

Прочети още...

Безплатно измерване на очно налягане в Стара Загора

Безплатно измерване на очно налягане в Стара ЗагораСпециалистите от Очен медицински център "Верея", гр. Ст. Загора, ул."Кенали" №4 (бивша военна болница) ще извършват безплатно измерване на очно налягане от 12.03.2018г. до 15.03.2018г. Поводът е Световната седмица за борба с глаукомата.Глаукомата е една от водещите причини за необратима слепота. Профилактиката и навременното й откриване са от изключително  значение. Желаещите да се възползват от безплатните прегледи трябва да се запишат предварително на тел.: 042/937 300; 042/937 301
"Здравна поща"

Медици от столичната "Св. Анна" отговарят за здравето на участниците в Световното първенство по фигурно пързаляне за юноши и девойки

Медици от столичната "Св. Анна" отговарят за здравето на участниците в Световното първенство по фигурно пързаляне за юноши и девойкиМедици от  УМБАЛ "Св. Анна" - София АД ще бдят над здравето на всички участници в Световно първенство по фигурно пързаляне за юноши и девойки (ISU WJFSC 2018), съобщиха от лечебното заведение.
Медиците показаха завиден професионализъм по време на демонстрацията, която направиха пред журналисти и зрители.
Показани бяха процедурите при спасяване на пациент, пострадал след тежко падане на леда, съобщава zdrave.net.

Прочети още...

Установиха дискриминация спрямо болните от цьолиакия

Установиха дискриминация спрямо болните от цьолиакияКомисия за защита от дискриминация установи непряка дискриминация по признаци "възраст" и "увреждане" спрямо болните от цьолиакия, съобщава zdrave.net.
Решението на КЗД е от 20 февруари тази година и е на 5-членен разширен състав. Комисията е сезирана с жалба на Българска Асоциация Цьолиакия, внесена в края на 2014 г.
Цьолиакията е заболяване на тънките черва. Известно е още под името глутенова ентеропатия.

Прочети още...


lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД