Възстановена е дейността на реанимацията във врачанската болница

Възстановена е дейността на реанимацията във врачанската болницаОт днес Отделението по анестезиология, реанимация и интензивно лечение (ОАРИЛ) на МБАЛ "Христо Ботев" във Враца възстановява дейността си. Това съобщиха от ръководството на лечебното заведение, като уточниха, че за да се стигне до положителната развръзка активно е съдействал началникът на ОАРИЛ д-р Ростислав Стефанов. Вече е изготвен и график за работата на реанимацията в областната болница.
Възстановена е и оперативната дейност на Отделението по акушерство и гинекология, както и на хирургичните отделения в МБАЛ.

Прочети още...

Слънцето предизвиква алергия и рак на кожата

Алергиите през топлите месеци - видове, симптоми и лечение

По темата разговаряме с д-р Галина ВЪЛЧАНОВА, специалист - алерголог

Слънцето предизвиква алергия и рак на кожатаПролетта е събуждане на природата за нов живот и всички й се радваме. Но радостта и лъчезарното настроение понякога са помрачени за онези хора, които страдат от алергии през този сезон. Сред тях е т. нар. поленова алергия. Алергията от полени започва от началото на месец февруари, зависи много от природните и климатичните условия.

Прочети още...

МЗ е осигурило на територията на цялата страна лекарствените продукти, необходими за лечението на пациентите с ХИВ инфекция

МЗ е осигурило на територията на цялата страна лекарствените продукти, необходими за лечението на пациентите с ХИВ инфекцияВъв връзка с получен на 15 май т.г. в Министерството на здравеопазването сигнал от пациентска организация за липсващи медикаменти за ХИВ в специализираните центрове в Стара Загора и Варна, МЗ информира:
Към момента за УМБАЛ "Проф. Ст. Киркович" АД - гр. Ст. Загора са осигурени всички заявени за месеците май и юни 2018 г. видове и количества антиретровирусни лекарствени продукти.

Прочети още...

Националният съвет по цени и реимбурсиране на лекарствените продукти отбелязва 5 години от създаването си

Националният съвет по цени и реимбурсиране на лекарствените продукти отбелязва 5 години от създаването сиТази година се отбелязват пет години от създаването на Националния съвет по цени и реимбурсиране на лекарствените продукти, учреден на основание чл. 258 от Закона за лекарствените продукти в хуманната медицина (обн. ДВ., бр. 102, в сила от 01.04.2013 г.). С Решение № 200 от 21.03.2013 г. на Министерския съвет е избран първият състав на Националния съвет.
Националният съвет е държавен орган, който осъществява цялостното регулиране и регистриране на цените на лекарствените продукти в Република България..

Прочети още...

Министерството на здравеопазването продължава диалога с професионалистите по здравни грижи

Министерството на здравеопазването продължава диалога с професионалистите по здравни грижиДве са основните направления, по които професионалистите по здравни грижи търсят съдействието на държавата – малкия им брой и ниското възнаграждение. "През последните 4 месеца с Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи успешно си партнираме по решаването на всички поставени въпроси". Това заяви министърът на здравеопазването Кирил Ананиев на среща с председателя на асоциацията Милка Василева и Мария Балевска, парламентарен секретар на БАПЗГ.

Прочети още...


lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД