Връчиха приза "Лекар на годината"

Връчиха приза "Лекар на годината"Областният управител Гергана Микова връчи приза Лекар на годината на регионално ниво на д-р Бистра Стефанова Костадинова по време на церемонията по награждаването на тазгодишните лекари на годината в Стара Загора. Събитието бе организирано от Регионалната колегия на БЛС и се проведе в навечерието на Деня на българския лекар и на Св. Йоан Рилски Чудотворец – 19 октомври. На него присъстваха д-р Славка Йорданова, директор на РЗОК, директори на общински болници, медици от цялата област.

Прочети още...

БЛС иска обвързване на потребителската такса с минималната заплата

БЛС иска обвързване на потребителската такса с минималната заплатаПотребителската такса за посещение на лекар трябва да е обвързана с минималната работна заплата. Тя е основен измерител във всички сектори на нашия живот и Министерски съвет трябва да вземе решение за размера на сумата. Това заяви пред Bulgaria ON AIR д-р Галинка Павлова, заместник-председател на Български лекарски съюз. Тя коментира искането на лекарите.
Това е потребителска такса, идеята на която е да регулира потока от ненужните посещения при лекар и да поеме административните разходи.

Прочети още...

Едва 2% от хората у на с се ваксинират срещу грип

Едва 2% от хората у на с се ваксинират срещу грипНай-добрият начин за предотвратяване на грипа е чрез ваксиниране. Но данните у нас показват, че през миналата година противогрипна ваксина са си поставили едва около 2% от българите. Това стана ясно по време на нарочна пресконференция в София, в която участваха главният държавен здравен инспектор д-р Ангел Кунчев, ръководителят на офиса на Световната здравна органзиация за България д-р Скендер Сила, експертът в офиса на СЗО за България доц. Михаил Околийски и председателят на Българското сдружение по иновативна медицина д-р Валери Цеков.

Прочети още...

Повече пари за болниците предвижда проектобюджетът на НЗОК

Повече пари за болниците предвижда проектобюджетът на НЗОКПовече пари за болниците догодина предвижда проектобюджетът на Здравната каса. Документът вече е одобрен от Надзорния съвет на институцията. Окончателните му параметри ще бъдат определени от депутатите. Съветът предлага догодина да се предвидят допълнителни над 407 млн. лева. По-голямата част от увеличението ще се разпредели между болници и лекарства, но се предвижда ръст и при заплатите на лекарите специалисти, както и джипитата.

Прочети още...

Болничната асоциация подкрепи БЛС за заплащането на надлимитната дейност

Болничната асоциация подкрепи БЛС за заплащането на надлимитната дейностБългарска болнична асоциация подкрепя БЛС в призива му за заплащане на "надлимитната" дейност. Става въпрос за заплащане на извършената медицинска дейност на лечебните заведения в периода април 2016 г. - април 2017 г. Цялата здравна система е в риск заради незаплащането на предоставените от лечебните заведения здравни услуги. Неслучайно тази седмица сме свидетели на колапс на болницата във Враца.

Прочети още...


lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД