НС на НЗОК прие проекти за анекси към Националните рамкови договори

НС на НЗОК прие проекти за анекси към Националните рамкови договориПроекти на договори за изпълнение и допълнeние на Националните рамкови договори (НРД) за медицински и дентални дейности за 2017 г. прие на свое заседание на 12 декември 2017 г. Надзорният съвет на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК). В тях се предлага финансовата рамка до 1 април 2018 г, когато ще влезе в сила новият Национален рамков договор, съобщават от Касата. Анекси към действащите НРД се налагат, защото от 1 януари до края на март изпълнителите на медицинска помощ ще работят по старите правила, но съобразени с финансовите параметри на Закона за бюджета на НЗОК за 2018 г.

Прочети още...

Курс по анатомична хирургия провежда МУ-Пловдив

  Курс по анатомична хирургия провежда МУ-ПловдивПрез тази седмица Медицински университет – Пловдив отново е домакин на българо-италиански лекционен курс и практическо обучение по анатомична хирургия, организирани от „Черноморско-Средиземноморската медицинска академия”, съобщават от ВУЗ-а.
Петото издание на вече превърналия се в традиция курс е посветено на тумори на таз и рамо. Участие ще вземат 17 специализанти от Италия и България, а своя опит ще споделят 14 изтъкнати учени, съобщават от zdrave.net.

Прочети още...

Правителството одобри проектозакона за лекарствата, внесен от министър Ананиев

Правителството одобри проектозакона за лекарствата, внесен от министър Ананиев"Със законопроекта регламентираме реда за установяване на липсата на лекарства, при които Изпълнителната агенция по лекарствата може да издаде забрана или ограничаване на износа на тези медикаменти". Това посочи министърът на здравеопазването Кирил Ананиев, след като Министерският съвет одобри проект на Закон за изменение и допълнение на Закона за лекарствените продукти в хуманната медицина. Предвижда се създаването на експертен съвет към ИАЛ, който да  разработва два списъка - единият - за тези лекарства, за чиито износ временно може да се наложи ограничение при установяване на недостиг или липса на българския пазар, а другият е за лекарствени продукти, за които в рамките на предходните три месеца търговците на едро са уведомили ИАЛ, че планират изнасяне извън страната.

Прочети още...

За 3 месеца болницата в Ловеч ще бъде преструктурирана и оздравена

За 3 месеца болницата в Ловеч ще бъде преструктурирана и оздравена"Разработили сме план за оздравяване и преструктуриране на болницата, работата по който започваме още от днес и се надяваме в рамките на три месеца лечебното заведение да придобие този вид, в който то ще може да бъде ефективно". Това заяви здравният министър Кирил Ананиев в отговор на журналистически въпрос на брифинг в Министерския съвет относно състоянието на ловешката областна болница.

Прочети още...

Регионалната здравноосигурителна каса в Стара Загора с нов директор

Регионалната здравноосигурителна каса в Стара Загора с нов директорОбластният управител Гергана Микова представи  официално пред служители и журналисти новия директор на Регионалната здравноосигурителна каса-Стара Загора (РЗОК) д-р Жулиета Здравкова.
"Полежавам Ви да запазите досегашния ритъм и да продължите с грижата за здравните заведения. Трябва да защитим и УМБАЛ "Проф. д-р Стоян Киркович", защото за хората, които нямат възможност да се лекуват в частните болници, тове е единственият начин да получат здравна грижа, която е тяхно основно човешко право", каза г-жа Микова.

Прочети още...


lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД