Когато ни налегне зъбобол

Когато ни налегне зъбоболВсеки който е изпитал болката от болен зъб или никнещ мъдрец знае, че обикновено зъбоболът се проявява, когато най-малко очаквате. Освен от никнене на мъдрец, силна болка може да се появи след възпаление на вътрешността на зъба, инфекции на устната кухина, инфектирани венци и други. В моментите, когато вашият зъболекар не е на разположение има няколко домашни лека, които могат да облекчат временно болката.
Скилидка чесън
Чесънът е лек срещу грип и настинки, но може да помогне и при зъбобол. Това, което трябва да направите е да обелите скилидка чесън и да я поставите върху болезнения зъб.
Друго, което може да направите е да я стиснете между зъбите като предварително сте я поставили върху болния зъб.
Карамфилово масло
Върху памучен тампон капнете няколко капки масло от карамфил и го поставете върху засегнатия зъб. Маслото ще намали болката и ще ограничи разпространението на инфекцията, тъй като има антисептично действие. Ако не разполагате с масло от карамфил, но имате от подправката, сдъвчете на болната страна малко от нея.
Друг ефикасен начин да облекчите зъбобола е разтварянето на лъжица сол в хладка вода. Разбъркайте и изплакнете устата си с нея няколко пъти като жабурите леко.
Алкохол
Ако разполагате със силен алкохол като уиски, ракия или водка, също може да го ползвате за целта. Изплакнете устата си с него.
Пресни ментови листа
Ментата също има широко приложение. При зъбобол също може да ви помогне, ако сдъвчете на болната страна няколко пресни ментови листенца.
"Здравна поща", i

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД