Как да се изчистим от токсини

Как да се изчистим от токсиниПочти всеки човек може да изброи плодове и зеленчуци, които не яде с удоволствие. В същото време е добре да напомним, че именно този тип продукти най-силно действат очистващо за организма.
Едно денонощие гладуване в рамките на седмица също дава добри резултати. То дава възможност на тялото да се освободи от различните вредни вещества, които се натрупват - повечето храни, които човек поема всекидневно предизвикват киселинни реакции, т.е. способстват и за развитието на различни заболявания. Най-вредни от тази гледна точка са захарта, кафето, алкохолът, тестените изделия, месото.
Всеки, който е пробвал, знае, че да се храниш предимно с плодове и зеленчуци не е толкова сложно - дори през зимата има достатъчно сочни плодове, а независимо от липсата на някои зеленчуци, винаги може да се “измисли” някаква салата.
Ако обичате да ядете месо или месни продукти, опитайте се това да не е повече от 2-3 пъти седмично. Натрупването на твърде много токсини, причинено от този тип продукти, е лесно да се разпознае по ред симптоми - главоболие, болка в очите, физическа слабост, умствена умора. Разбира се, тези признаци не са страшни, но са сигнал, че състоянието на организма може да се влоши.
Ако пък в менюто ви преобладават тестените изделия, добре е да не ядете изобщо месо и мазнини. По принцип и това не е достатъчно - в такива случаи специалистите препоръчват също да се спре употребата на захар и въглехидрати. Тях можете да си набавяте под естествена форма - чрез плодове и зеленчуци.
Много белтъчини съдържат различните видове ядки и най-много - орехите.
Разбира се, част от описаните по-горе неприятни за организма състояния могат да се дължат и на някакво заболяване. Ако обаче вече сте били на лекар и той не е установил нищо обезпокояващо, най-вероятно наистина имате лош режим на хранене. Най-малкото, което можете да направите, е да го промените веднага, най-доброто - поне веднъж да погладувате. 1 денонощие наистина може да направи почти чудеса. В крайна сметка, решението е на всеки отделен човек, защото се касае за неговото лично здраве.
"Здравна поща", i

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД