„Реха Бул” предлага висококачествени продукти за компресивна терапия

„Реха Бул” предлага висококачествени продукти за компресивна терапияСъвременният ритъм на живот, стресът и нерационалното хранене са едни от предпоставките за появата на хронична венозна недостатъчност (ХВН). Хора, практикуващи професии, свързани с продължително изправено или седящо положение на тялото, са голяма част от страдащите от ХВН. Други фактори, допринасящи за появата на този здравословен проблем са наднорменото тегло, генетичната обремененост, бременността. Първичните варикозни (разширени) вени са едни от най-честите прояви на ХВН и са сериозен медицински проблем, засягащ около 30 % от населението, а след 50 годишна възраст посочените проценти нарастват.
Специалистите, които диагностицират и лекуват този вид заболявания, са съдовите хирурзи.
Лечението, назначено от тях, е комплексно, съчетано с т.нар. компресивна терапия, която е точно прецизирана спрямо състоянието. Тя се прилага посредством специални медицински чорапи с различна степен на стегнатост (компресия), с размери, преценени по обиколките на крайника. При наличие на ХВН степента на компресия се прецизира задължително от лекар-специалист. По време на носенето на компресивните продукти се упражнява компресия върху мускулатурата на крайника, като по този начин чисто механично се подпомага затварянето на клапите на венозните съдове и се нормализира циркулацията на кръвта.
В дрогерия „Реха Бул“, Стара Загора, ще получите компетентна професионална консултация във връзка с различните видове компресивни продукти - чорапи, ръкави, ръкавици. Дрогерията предлага широк спектър от висококачествени специализирани изделия на швейцарски, немски, френски и италиански производители. Голяма част от продуктите се прилагат и в т.нар. профилактична компресия, подходяща за превенция на варикозни вени. Налични са и чорапи, специално създадени за комплексно лечение на варикозни рани (трофично усложнение, изискващо прилагането на специализирани превръзки и различен вид компресивни чорапи).
В дрогерия „Реха Бул“ се предлагат и продукти - ръкави и чорапи за овладяване на лимфедем. Причина за появата му е нарушената функция на лимфната система, например след оперативни интервенции. Голяма част от жените, оперирани по повод онкологично заболяване на млечната жлеза, са неинформирани за по-късните усложнения от операцията, а именно появата на лимфедем на ръката от съответната страна. Възможно е лимфедема да се появи дори 10 г. след операцията.Профилактиката с компресивен продукт е необходимост в тези случаи.
В дрогерия „Реха Бул“ се изпълняват и поръчки за изработване на компресивни продукти по индивидуална мярка.
„Реха Бул” можете да намерите на адрес: Стара Загора, бул. ”Митрополит Методий Кусев” №5 (до Гарнизонния стол).
"Здравна поща"

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД