Топла вода и сол за болно гърло

Топла вода и сол за болно гърлоДразнещото гърло е един от първите признаци на простудно заболяване. Още преди да са настъпили изменения в гласа или болка от възпалението му, могат да се вземат някои мерки, които да подобрят състоянието и подпомогнат бързото оздравяване.
За да предотвратите влошаването на заболяването, вземете някое от свободно отпусканите в аптеките нестероидни противовъзпалителни средства, които облекчават отока на лигавицата, освен че успокояват болката.
Не забравяйте обаче няколко пъти дневно да правите гаргара с топла вода и сол.
Има данни, че този „бабин лек“, действително действа при терапия на възпаленото гърло, като намалява отделянето на мукус от лигавицата и подпомага отделянето на дразнители и бактерии.
Ясно е, че таблетките за смучене, които се предлагат за облекчаване на болното гърлото не лекуват. Те обаче имат друга полезна функция – стимулират образуването на слюнка, което поддържа лигавицата му влажна. По-ефективни са твърдите дражета с охлаждащ ефект, евкалипт и ментол.
Ако не ви допада премятането на таблетката в устата, можете да си вземете спрей за гърло с подобен охлаждащ ефект. Тези средства обикновено съдържат фенол, който действа като антисептик.
"Здравна поща", i

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД