Витамин Е срещу пародонтоза

Витамин Е срещу пародонтозаПародонтозата е сериозно заболяване на венците. За него е характерно отдръпване на венеца от зъба, кървене на венците, лош дъх, а в най-тежките случаи и загуба на зъби. Най-често възниква при натрупването на зъбен камък и плака в следствие на лоша устна хигиена. Стресът, липсата на витамини, нездравословният начин на живот, също могат да бъдат причина за нейното възникване.
Освен добрата устна хигиена и консумирането на храни, които естествено почистват зъбите и венците от плака и зъбен камък (като ягоди, ябълки, моркови, мляко, сирене и др.) и прегледите при стоматолог, има витамин, който е от изключително значение за здравето на венците.
Оказва се, че витамин E е не само важен за красотата на кожата, но и може да помогне за лечението на пародонтоза.
Има способността да лекува възпалената тъкан на венците, да спре кървенето след като бъде нанесен с масажни движения върху засегнатите участъци. Той е антиоксидант, който предотвратява действието на вредните свободни радикали, които окисляват и увреждат тъканите.
Според последни проучвания ползите на витамин E за здравето на устната кухина не спират дотук. Прилагането му помага в борбата с бактериите, а приемането му под формата на хранителна добавка или чрез храната стимулира имунната система. Засилвайки имунитета на тялото ще може да изгради защита срещу бактериите, които могат да причинят пародонтоза. Когато плаката се натрупа около венеца, тя предизвиква образуването на зъбен камък.
"Здравна поща", i

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД