Хинапът е безценен дар от природата

Хинапът е безценен дар от природатаХинапът или т.нар. китайска фурма или жожоба вирее и в България, но малцина знаят за полезните му свойства.
В Китай има поговорка, която гласи, че може месото да липсва в менюто, но хинапът трябва да присъства всеки ден, затова може би и лечителите наричат хинапеното дърво"дърво на живота".В древността монасите ядяли плодовете, защото познавали полезните им свойства.Плодовете на хинапа са богати на микроелементи, витамин С и витамин Р (рутин), който укрепва капилярните стени и регулира пропускливостта им.
Всъщност всички части на хинапа-плодовете, листата, кората и корените,се използват с лечебна цел. Плодовете освен на витамините С и Р са богати и на каротин, тиамин, витамин В2, никотинова и фолиева киселини, пектин, различни минерални вещества и микроелементи като калий, калций, фосфор, магний, желязо. Те са добро средство за понижаване на кръвното налягане, изчистват токсините от организма, подсилват го след тежки заболявания, полезни са при стомашни проблеми, възпаления на бъбреците и много други заболявания.
"Здравна поща", i

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД