Бягането на гладно е по-полезно

Бягането на гладно е по-полезноСутрешното бягане на гладно е често срещана практика при занимаващите се активно със спорт. Целта е да се премахнат нежеланите мастни натрупвания за кратък период от време.
Методът е изключително подходящ за хората, занимаващи се с бодибилдинг, тъй като те имат строг хранителен режим и редуцирането на тегло при тях е проблемно.
Когато стомахът е празен, организмът започва да си набавя нужните хранителни вещества от телесния резерв или по-точно чрез изгаряне на мазнините. По този начин тялото започва да усвоява натрупаната телесна маса, което стимулира загубата на килограми.
В комбинация с бягане, процесът на изгаряне на излишните мазнини се ускорява и едновременно с това се засилва физическата активност на организма.
Завишените нива на кортизол при сутрешното бягане на гладно също оказват влияние върху разграждането на нежеланите мастни натрупвания и помагат при процеса на загуба на излишните килограми.
Кортизолът е стероиден хормон, който се секретира от надбъбречните жлези. Наричан е още "хормонът на стреса" поради отделянето му след емоционални и физически напрегнати ситуации.
Най-високите нива на кортизол в организма са между 6-8 часа сутринта, като през деня количеството му намалява и към полунощ достига отново високи стойности.
Специалисти не препоръчват сутрешното бягане на гладно на хора със здравословни проблеми, като ниско кръвно налягане, анемии и други.
“Здравна поща”, i

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД