Малко алкохол е полезен за дамите

Малко алкохол е полезен за дамитеДамите на средна възраст, които пийват само по едно малко питие на вечер, си подсигуряват добро здраве в по-напреднала възраст, показва проучване.
Питието може да бъде малка халба бира, чаша вино или до 30 мл твърд алкохол.
Учените наблюдават 14 000 жени и стигат до заключението, че тези, които употребяват малко алкохол, е много по-вероятно да достигнат 70 години в отлично здраве, отколкото пълните въздържателки или дамите, които прекаляват с алкохола.
Жените на 50-60 години, които си позволяват 15-30 мл алкохол на ден, са с 28% по-голям шанс да запазят общото си здравословно състояние добро в напреднала възраст.
Други изследвания също показват, че минималната консумация на алкохол понижава риска от сърдечни заболявания.
Според експерти алкохолът може да има положителен ефект за намаляване на инсулиновата резистентност, възпаление, висок холестерол и други вредни процеси в организма.
Благоразумната употреба на алкохолни напитки е полезна срещу сърдечно-съдови заболявания, особено за жените, преминали през менопауза, но въпреки това е важно да не се прекалява с консумацията им, казва Наташа Стюарт от Британската фондация за сърдечни заболявания.
Свръхконсумацията не предлага никаква защита за здравето на сърцето. Напротив, може да доведе до увреждане на сърдечния мускул, инсулт и високо кръвно.
Да си припомним полезните начини за поддържане на здравето - здравословен и пълноценен хранителен режим, физическа активност, избягване на тютюнопушенето и достатъчно сън.
"Здравна поща", i

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД