При хипертония пийте доматен сок

При хипертония пийте доматен сокПри хипотониците през горещите дни артериалното налягане още повече се понижава. Затова те се нуждаят от средства с активизиращо действие: женшен, зелен чай, екстракт от папая. Препоръчително е след събуждането да се изпива чаша силно и сладко кафе.
Реакцията при хипертониците е непредсказуема - налягането може да се понижи, а може и да се повиши. Външно симптомите са еднакви и затова хората, които страдат от високо кръвно, през лятото винаги трябва да имат под ръка лекарства, които премахват виенето на свят и съдовия дискомфорт.
Могат да се приемат и успокоителни за сърцето средства. Помагат и общо успокоителните средства: чай от жълт кантарион, отвара от божур и дяволска уста.
При хипертония помага и доматеният сок, но задължително без сол. Пресните домати, доматеният сок и стафидите са богати на калий, който регулира сърдечната проводимост, докато натрупването на натрий в организма влошава сърдечносъдовата проводимост и затова кардиолозите съветват през лятото да се ограничи употребата на сол (до 10 г дневно).
Някои растения съдържат фитохормони - вещества, които по своя състав и действие приличат на човешките хормони.
Ендорфините - “хормоните на щастието” се съдържат най-много в шоколада и овеса. Затова и традицията на англичаните да започват деня с овесени ядки не е лишена от смисъл.
Скорбялата понижава производството на адреналин - пресните варени картофи също ще ни помогнат да се успокоим.
Червените чушки способстват за премахването на стреса, защото съдържат вещество, аналогично на хормона кортизон, който регулира нервното напрежение.
Бананите, авокадото, грейпфрутът и зелените ябълки се смятат за отлични антистресови плодове.
Репичките и лападът съдържат киселини, които премахват умората и напрежението.
Не трябва да се забравя, че:
- Всеки човек си има своите неблагоприятни дни.
- Задухата и ниското съдържание на кислород във въздуха са най-големият враг за страдащите от исхемична болест на сърцето и астма.
- И хипотониците, и хипертониците понасят зле горещите слънчеви лъчи и резките промени в атмосферното налягане.
- Хората със ставни заболявания, хронични бронхити и заболявания на опорно-двигателния апарат се чувстват зле преди дъжд и при висока влажност на въздуха.
- Ветровитите дни и летните бури изострят психичните разстройства.
"Здравна поща", i

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД