При дълго партньорство предателството се прощава по-лесно

При дълго партньорство предателството се прощава по-лесноСоциологът Карен Кук от Стандфорския университет си поставил задачата чрез експерименти да докаже предположението си, че при дълготрайна добра връзка между партньорите, те по-лесно могат да простят предателството на другия. И успява да го докаже. Няма да се спираме подробно на експериментите - единият е психологически, другият социален, третият свързан с разпределението на пари...
Партньорските двойки, които били отскоро заедно и не се познавали кой знае колко добре, се "пропуквали" още при първия казус, счетен за предателство.
При дългогодишните партньори, живеещи заедно в хармония, след първия шок се задействал механизмът за решаване на проблема, довел до казуса. И проблемът бил решаван успешно почти на 100%. Според Кук това се дължи на факта, че партньорите се познават добре, имали са достатъчно много възможности заедно да решават какви ли не проблеми, очевидно са открили един в друг достатъчно качества, които ценят. Нещо повече, съзнанието за слабостите на партньора не води до драми, а тласка мисълта към често припомняне на силните черти на другия.
Това не означава, че при добрите дългогодишни партньорства болката от предателството е по-малка, а означава, че другият се е превърнал в ценност, за която си струва да се бориш. Животът на другия е толкова важен, че си струва да му простиш.
Най-интересното е заключение е, че доверието към партньора в годините се превръща в привичка, в навик и дори в някоя своя част да бъде разклатено, остава като базисно отношение.
"Здравна поща", i

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД