За здраве край морето

За здраве край моретоПочивката край морето е не само приятна - тя е и изключително полезна за целия организъм. Кои са всъщност нещата, които ще калят тялото ни и ще ни дарят здраве, красота и дълголетие?
Къпането - самото влизане в морето е достатъчно, за да тренираме сърдечносъдовата си система.
Освен прохлада, която усещаме, когато се потопим във водата, ние даряваме организма си и с енергия, защото кръвоносните съдове се стесняват, а след това разширяват, дарявайки тялото ни с усещането за свежест, с енергия и бодрост.
Плуването - това е още по-добър вариант за оползотворяване на времето, прекарано на плажа. Когато плуваме, се задвижват всички мускули - дори такива, които са в покой през по-голямата част от ежедневието ни. В същото време, гръбначният стълб не се натоварва. Изразходват се и голямо количество калории, което спомага за поддържането на стройна фигура.
Разходките - разходките по плажа са изключително полезни. Когато по време на движение краката са потопени до около глезените във вода, те изпитват благодатното въздействие на естествения масаж - точков, защото раздвижени са точките по краката, отговарящи за вътрешните органи, и хидромасаж, който подобрява външния вид на кожата.
Почивката - дори самото излежаване на пясъка носи ползи на организма. Освен че отдъхваме, вдишвайки полезни изпарения, пясъкът се грижи за извайването на фигурата ни - когато поставим с шепи топъл пясък върху проблемните зони, той отделя лечебни йони, които оказват ефект върху подкожната съединителна тъкан. Особено подходяща е тази терапия за зоните, в които има целулит.
"Здравна поща", i

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД