Ръцете подсказват какво е нашето здраве

Ръцете подсказват какво е нашето здраве Ръцете са източник на информация за човешкото здраве.
Червените длани например свидетелстват за токсично поражение на черния дроб с възможен хепатит. Мраморният рисунък на дланите пък говори за проблеми във вегетативната нервна система.
Ако кожата на китките на ръцете придобива жълт оттенък, то най-вероятно има изменения в черния дроб или жлъчката.
Кафявите петна говорят не само за възрастта, но и означават проблеми с жлъчката.
Ако кожата на китките, особено на дланите се лющи на малки парченца, то това е свидетелство за недостига на витамини А и D.
Температурата на ръцете е барометър на състоянието
Студените ръце са признак за нарушение в периферното кръвообращение - на организма не му достига витамин В12.
Трябва да добавим в менюто си продукти, които го съдържат в по-големи количества: млечни продукти, месо, риба, гъби, фасул, зеле.
Влажните ръце също са показател за ендокринни проблеми, например хиперфункция на щитовидната жлеза. Обратно - сухотата и бледността на дланите свидетелстват за хипофункция.
Ако на човек често му изтръпват кутретата, той трябва да се обърне към кардиолог. Изтръпването на палците свидетелства за проблеми в дихателната система.
Пукане в ставите - признак за недостиг на калций
Много интересни изводи могат да се направят, ако обърнем внимание на състоянието на ставите. Твърде гъвкавите стави при общо понижен тонус на мускулите на пръстите означават проблеми с черния дроб и жлъчката.
Пукането в ставите на китките сигнализира за недостиг на калций в организма. Неправилната форма на болезнените стави на пръстите са признак за артроза.
Ако ставите болезнено отичат и се появява червенина, трябва незабавно да се обърнете към лекар, защото това е проява на полиартрит.
По формата на ръцете можем да предвидим бъдещите заболявания
Медицината доста отдавна е открила закономерността, че колкото са по-широки дланите, толкова е по-добро здравето. Но хората с широки длани и къси пръсти са склонни към нарушения в системата на кръвообращението и преди всичко - към повишено кръвно налягане.
Тесни длани с тънки пръсти и бледа кожа обикновено имат хората със слаба нервна организация, чувствително реагиращи на резките промени в температурата и атмосферното налягане.
Хората с малки китки пък са с много възприемчива вегетативна нервна система: характерни за тях заболявания са бронхиалната астма, възпалението на правото черво, хипотонията.
"Здравна поща", i

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД