Опасностите, които ни дебнат в жегите

Опасностите, които ни дебнат в жегитеБолки в крайниците, дехидратация, хранителни отравяния и топлинен удар са само част от опасностите, които ни дебнат в жегите.
Хранителните отравяния са много по-чести, когато времето е топло, тъй като бактериите лесно проникват в продуктите. Тогава не е изключено да се развие инфекция, да се появи гадене и повръщане, болка в корема или диария. Начинът да се предпазим е да внимаваме много каква храна консумираме и да не оставяме хранителни продукти извън хладилника.
От ефекта на топлината вените на прасците се разширяват, кръвта циркулира по-бавно, а от там тежестта в краката и болките не закъсняват да се появят.
Когато е прекалено топло, е необходимо да се приемат по минимум два литра вода дневно.
Опасностите, които ни дебнат в жегитеМожете да я редувате или смесвате с плодов сок. Внимавайте с температурата на течностите. Добре е те да са изстудени, но не и заледени!
Ако са прекалено студени, усещането за жажда се утолява по-бързо, но това крие риск да не се достави необходимото количество вода на организма. Освен това ледените напитки забавят храносмилателните процеси и могат да предизвикат стомашни смущения като диария. Необходимо  е да се сведат до минимум кафето и чаят, които са диуретични и обезводняват организма.
Рискът от топлинен удар също не е за подценяване. Той се получава, когато тялото не може да регулира нормално температурата си. Това води до главоболие, прилошаване, повдигане, сънливост. Симптомите са придружени от повишена телесна температура и необикновено силан жажда. Неразположението може да се дължи на недостатъчен прием на вода или на интензивно физическо натоварване при хората без здравословни проблеми.
“Здравна поща“, i

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД