Бирената мая носи енергия и здраве

Бирената мая се получава от гъбичката Saccharomyces cerevisiae и е ключова съставка в производството на бира. В същото време обаче тя е широко използвана като хранителна добавка – най-вече заради високото съдържание на протеини, витамини В и минерали.  Хранителни стойност в бирената мая  30 грама бирена мая съдържат средно 80 калории, 12 г протеини, 11 г въглехидрати, 1,1 г диетични фибри, 0,3 г мазнини, 540 мг калий, 500 мг фосфор, 60 мг калций, 35 мг натрий, 11 мг ниацин (витамин В3), 5 мг желязо, 4,5 мг тиамин (витамин В1), 1,2 мг рибофлавин (витамин В2) и 115 мкг хром.  Бирената мая намалява кръвната захар и холестерола  Хромът играе важна роля за усвояването на въглехидратите и липидите. Според данните от изследване, бирената мая съществено и еднакво добре намалява нивото на кръвната захар, общия холестерол и липопротеините с ниска плътност.  Бирената мая стимулира имунитета  В някои части на света бирената мая е позната на повечето хора още от детската им възраст, защото се ползва като традиционно средство в народната медицина против всякакъв вид инфекции. Новите изследвания доказват, че полизахаридите в бирената мая стимулират имунната система като подпомагат функцията на микрофагите, борещи се с болестотворните микроорганизми. Полизахаридите са от полза и за цялостното ни здраве, защото помагат при регенерирането на клетките. Антивирусен ефект притежават и захарите, съдържащи се в бирената мая.  Бирената мая и отслабването  Благодарение на богатото си съдържание на протеини бирената мая може да е помощник за отслабването. Протеините осигуряват повече енергия на тялото, а хромът намалява съдържанието на мазнини в клетките.  Бирена мая - за повече енергия и по-здрава кожа  Заедно с протеините витамините от група В също помагат да се чувстваме по-енергични и по-бавно да се уморяваме. В-витамините действат още върху състояния като депресия, раздразнителност и тревожност. В комбинация с хрома витамините от група В в бирената мая могат да подпомогнат лечението на някои състояния на кожата като акне, екзема и себореен дерматит (при малките деца). Според някои данни елементите, съдържащи се в бирената мая намаляват риска от рак на кожата, а биотинът в нея подсилва ноктите и изсъхналата коса. „Здравна поща“, iБирената мая се получава от гъбичката Saccharomyces cerevisiae и е ключова съставка в производството на бира. В същото време обаче тя е широко използвана като хранителна добавка – най-вече заради високото съдържание на протеини, витамини В и минерали.
Хранителни стойност в бирената мая
30 грама бирена мая съдържат средно 80 калории, 12 г протеини, 11 г въглехидрати, 1,1 г диетични фибри, 0,3 г мазнини, 540 мг калий, 500 мг фосфор, 60 мг калций, 35 мг натрий, 11 мг ниацин (витамин В3), 5 мг желязо, 4,5 мг тиамин (витамин В1), 1,2 мг рибофлавин (витамин В2) и 115 мкг хром.
Бирената мая намалява кръвната захар и холестерола
Хромът играе важна роля за усвояването на въглехидратите и липидите. Според данните от изследване, бирената мая съществено и еднакво добре намалява нивото на кръвната захар, общия холестерол и липопротеините с ниска плътност.
Бирената мая стимулира имунитета
В някои части на света бирената мая е позната на повечето хора още от детската им възраст, защото се ползва като традиционно средство в народната медицина против всякакъв вид инфекции. Новите изследвания доказват, че полизахаридите в бирената мая стимулират имунната система като подпомагат функцията на микрофагите, борещи се с болестотворните микроорганизми. Полизахаридите са от полза и за цялостното ни здраве, защото помагат при регенерирането на клетките. Антивирусен ефект притежават и захарите, съдържащи се в бирената мая.
Бирената мая и отслабването
Благодарение на богатото си съдържание на протеини бирената мая може да е помощник за отслабването. Протеините осигуряват повече енергия на тялото, а хромът намалява съдържанието на мазнини в клетките.
Бирена мая - за повече енергия и по-здрава кожаБирена мая - за повече енергия и по-здрава кожа
Заедно с протеините витамините от група В също помагат да се чувстваме по-енергични и по-бавно да се уморяваме. В-витамините действат още върху състояния като депресия, раздразнителност и тревожност. В комбинация с хрома витамините от група В в бирената мая могат да подпомогнат лечението на някои състояния на кожата като акне, екзема и себореен дерматит (при малките деца). Според някои данни елементите, съдържащи се в бирената мая намаляват риска от рак на кожата, а биотинът в нея подсилва ноктите и изсъхналата коса.
„Здравна поща“, i

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД