Домашен уют и професионални грижи осигурява домът за възрастни хора „Света Богородица”

Домашен уют и професионални грижи осигурява домът за възрастни хора „Света Богородица”Вече близо половин година старозагорският частен дом за стари хора с физически увреждания „Света Богородица” в бившата Военна болница осигурява уют и топлина на болни възрастни от региона. Домът е с капацитет от около 20 души и в момента е почти пълен. Двете собственички на социалното заведение - Антоанета Генова и Здравка Андреева заслужено се гордеят с това, което са направили. Стаите са изцяло ремонтирани, обзаведени с нови мебели, с климатик и телевизор. За възрастните и болни хора се полагат медицински грижи 24 часа в денонощието. Осигурява им се рехабилитация, кетъринг и изпиране на бельо и дрехи.
Храната се доставя според индивидуалните предпочитания на всеки пациент. Допълнително удобство е 24-часовият достъп до специализирана медицинска помощ, който се осъществява благодарение на близостта на Медицински център „Здраве 2000”.
Домашен уют и професионални грижи осигурява домът за възрастни хора „Света Богородица”Близките и роднините на настанените в дом „Света Богородица” могат да бъдат напълно спокойни за тях. Те имат възможност да ги посещават ежедневно. Тихите алеи на бившата Военна болница са подходящо място за разходка на подвижните обитатели на дома.
Цената на едномесечния престой в „Света Богородица” е 600 лв. В цената са включени храната и денонощните медицински грижи. Клиентите сами трябва да си осигурят памперсите и другите санитарни материали, както и необходимите за лечението и живота им лекарства.
Въпреки кризата, услугите, предлагани в дома, стават все по-търсени в днешно време. Невъзможно е за млади и работещи хора да гледат свои болни родители или близки 24 часа в денонощието. Още по-тежко им е, ако тези хора са с деменция или друго психическо отклонение. Ние сме се постарали и сме постигнали висок стандарт в услугите, който създава на нашите пациенти атмосфера, близка до домашната, казва Антоанета Генова, която е медицинска сестра по професия.
Амбициозната дама решила да отвори дома в родния си град, след като работила няколко години в Израел и лично наблюдавала какви грижи се полагат там за възрастните хора, с каква топлина ги ограждат в специализираните социални заведения.
Домашен уют и професионални грижи осигурява домът за възрастни хора „Света Богородица”Колкото и бедна да е държавата ни, грехота е да не се опитаме да осигурим внимание и достойно отношение към нашите родители, смята г-жа Генова.
Статистиката показва, че за специализираните домове у нас чакат 1432-ма възрастни. Те са крайно недостатъчни у нас. В Старозагорска област има само един държавен дом за болни възрастни. Той е за 101 души. Недостатъчен е и броят на личните асистенти, за които държавата също плаща.
„Здравна поща“, Мадлен ПЕЕВА

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД