Да свалим кръвното по естествен начин

Да свалим кръвното по естествен начинМожете да понижите успешно кръвното си налягане без медикаменти и да се борите с хипертонията, твърдят три научни изследвания направени в САЩ.
Прибирайте се у дома по-рано
Хората, които работят повече от 41 часа седмично имат кръвно налягане с около 15% по-високо от останалите, сочат резултатите от наблюдения на учени от университета на Клаифорния. Работна седмица над 51 часа повишава кръвното с над 17%.
Дългият работен ден не дава възможност на човек да се нахрани правилно и да води физически активен живот, твърди проф, Хаю Чанг. Научете се да казвате КРАЙ! на задачите в службата, когато работният ден е завършил - повечето дела търпят отлагане.
Правете кратки разходки
40 минути разходка дневно понижава кръвното с 5%, но същият ефект ще постигнете и ако разходките са много, но кратки. Според наблюденията на специалистите повечето по-кратки разходки дават възможност на кръвоносните съдове да почиват по-често и по този начин за запазят своята здравина и еластичност.
Подбирайте храната си
Ако увеличите употребата на продукти, съдържащи повече фибри - независимо дали разтворими или не, кръвното ви налягане ще спадне с 3 до 7 единици. Пълнозърнестите храни като кафевият ориз и белият хляб са добър източник на фибри, но също толкова фибри има и в много плодове и зеленчуци, Това особено важи за крушите в които се съдържат и двата вида фибри + калций - основен химичен елемент за борба с повишеното кръвно налягане, твърдят специалистите.
"Здравна поща", i

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД