Образователната министърка връща лекарите в училищата

Образователната министърка връща лекарите в училищатаЛекарите да се върнат в училищата и детските градини. Това е една от задачите на министъра на образованието проф. Анелия Клисарова.
Един лекар може да отговаря за няколко по-малки и близки едно до друго училища, обясни тя. Според нея медицинските лица са много важни не само при случаите на оказване на спешна помощ, но и за профилактиката на децата. Трябва да има лекар, който да преглежда децата, да им открива гръбначните изкривявания, да им говори как да се хранят и спортуват, каза още Клисарова. Тя допълни, че учениците, които ходят на занималня, задължително трябва да имат по един час физическо всеки ден.
Друга реформа, която предстои да се въведе в средното образование, е финансовият стимул за училищата отличници. Идеята е школата, които покажат по-високи резултати на миниматурите след 4-ти и 7-и клас, да получават допълнителни средства. Такава промяна ще бъде записана в следващия закон за предучилищно и училищно образование.
Той обаче няма да предвижда задължителна подготовка за 4-годишните. В детските градини все още няма достатъчно места. Ще се постараем обаче да обхванем всички 5-6-годишни деца, обясни Клисарова. Държавното финансиране на частните училища и детски градини също ще отпадне от образователния законопроект, изработен от ГЕРБ.
"Здравна поща", i

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД