Черешите помагат за отслабване

Черешите помагат за отслабванеЧерешите са един от най-вкусните и обичани плодове, те са и изключително полезни тъй като са богати на провитамин А, витамини от  В комплекса, витамин С. Те са изключително богати и на минерални съставки като желязо, калий, натрий, магнезий, калций и фосфор, които са изключително необходими за красивия външен вид на всяка една жена. Освен това черешите  имат много ниско съдържание на мазнини и високо водно съдържание, което ги прави един подходящ плод при използването на плодова диета през пролетта и дори в ранното лято.
Една череша притежава само 4 калории, което прави плода подходящ при желание за отслабване.
Черешите, подобно на много други плодове, са богати на антиоксиданти. Наличието им спомага за предотвратяването на рак (противоканцерогенно свойство), възпалителни процеси в организма и сърдечносъдови заболявания. Похапването на череши ще ви помогне не само да запазите красивата женска фигура, но и ако е необходимо ще може да отслабнете и да бъдете здрави красиви и засмени!
Тъмночервеният цвят на черешите се дължи на пигментни вещества с високо съдържание на  антоцианини и каротиноиди – флавоноиди, укрепващи стените на кръвоносните съдове и понижаващи високото кръвно налягане при пациенти с хипертония. Ето защо, ако имате проблем с кръвоносната система, силно ви препоръчваме да си хапвате на ден поне 400 грама череши.
Черешите съдържат и високи нива на антиоксиданта мелатонин, който  се произвежда естествено от организма и се смята, че помага за забавянето на процеса на стареене, както и за регулиране на съня.
Поради съдържанието на желязо, черешите се препоръчват на хора с анемия. Наличието на салицилова киселина пък ги прави подходящи за страдащи от артрит, подагра и ревматизъм.
Консумацията на сок от череши е полезна след фитнес тренировка или джогинг, каране на колело, танци или друг вид спортна дейност. Причината за това е, че натуралният плодов сок от череши помага за намаляване на мускулните увреждания, причинени от физическите упражнения, в резултат на което не се наблюдава микро разкъсвания на мускулите.
"Здравна поща", i

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД