Дърветата наистина лекуват

Дърветата наистина лекуватТерапията за лечение с помощта на дървесни видове се прилага в болнични заведения в цяла Европа. Тя се състои в комуникиране и прегръщане на различни дървета в зависимост от състоянието и конкретната диагноза, с която пациентът е постъпил. В медицината тази терапия е позната като дендротерапия и с профилактична цел се препоръчва на хора, които работят в напрегната среда и страдат от негативните последици на стреса.
За да бъде правилно обаче лечението, е необходимо да се познават свойствата на всеки дървесен вид и да се спазват някои основни правила на терапията. Какви са основните предписания на дендротерапията:
Бор – активността на бора не е свързана с конкретна система, той зарежда цялото тяло с енергия и импулс, поради това е особено ефективен при липса на тонус. Освен това борът е естествен антидепресант, който спомага и за усилването на имунитета и елиминирането на негативните последици от стреса.
Топола – тополата служи най-вече за връщане на настроението. Общуването с нея през активните й часове – между 15 и 18 часа, мобилизира както духа, така и тялото.
Върба – контактът с върбата между 18 и 21 часа снема напрежението, облекчава главоболието, дава настроение и сила за справяне с ежедневните отговорности.
Дъб – енергията на дъба е изключително мощна. Важно условие на дендротерапията е, когато прегръщате дъб, да бъдете в добро настроение, тъй като той засилва съществуващата нагласа към света.
Липа – липата действа с мека енергия. Тя е активна от 2 до 6 часа сутринта, а допирът с нея създава усещането за топлина и спокойствие и премахва депресията и усещането за потиснатост.
Трепетлика – в общуването с трепетликата трябва да сте внимателни. Това дърво изсмуква енергията, продължителният контакт с него причинява главоболие, създава предпоставки за затруднено дишане, понякога дори води до загуба на съзнание.
"Здравна поща", i

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД