Извлек от кава помага за добър сън

КаваСънят е изключително важен за правилното функциониране на всички системи и органи в човешкото тяло. Проблемите със съня означавт нарушене в нормалния режим на вашия организъм. Фактори като твърде много кофеин, недостатъчно физически упражнения или работа и гледане на телевизия до късно, влияят върху нервната система. Резултатът от това често се отразява на съня. Невъзможността да се заспи, твърде ранното събуждане или постоянното обръщане и въртене по време на сън показват, че тялото не е подготвено правилно за отмора.
От дейности, които стимулират интензивно мозъка, като например бягане, четене, гледане, е трудно да се превключи моментално на по-спокойния режим, необходим за заспиване.
За да се справите с това, отделете си преди сън време за отпускане на съзнанието. Ако това не помага, опитайте се да откриете и ясно да назовете точната причина за вашето безсъние. То може да е резултат от проблеми с храносмилането, повишен стрес, ново работно разписание, както и редица други. Всички тези фактори могат да бъдат от значение, затова не ги подценявайте. След като веднъж откриете точната причина, възможно е безсънието да се поправи от само себе си. Но ако това не стане, винаги може да опитате с натурални средства. Доказано за спокойния сън помагат чая от лайка, хранителните добавки с мелатонин, валерианата и извлека от екзотичното растение кава.
"Здравна поща", превод: Габриела КАЧЕШМАРОВА

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД