6 причини за проблеми с простатата

6 причини за проблеми с простататаСамо при един от десет мъже, оплакващи се от сексуални проблеми, проблемите с простатата са свързани със секса. В основата на това заболяване като правило стои една или друга инфекция. Към тези два постулата могат да се добавят и фактори, които помагат за появата на простатит у мъжете.

Синдромът на Зорба

Честата смята на сексуалните партньорки ще способства за вашето заразяване с инфекциозен агент, което се предава по полов път. И ако венерическата болест може да се забележи и излекува, то другите инфекции могат да се заселят в простата и да се проявят след много месеци.

 

Избягването на жени

Ако независимо по какви причини - физиологични или психически избягвате всякакви контакти с женския пол, това не може да се нарече нормално. Освен всичко друго, помислете и за вашата простата, която може сериозно да пострада от това продължително въздържание. Застояването на секрет в простатата може да провокира пристъп на простатит.

Заседяването

Постоянното седене на работното място, пред телевизора, компютъра предизвиква застой в кръвта в малкия таз и създава идеални условия за развитието на простатит. Простатата се нуждае от специално упражнение. Мускулът с форма на осморка, който захваща задния отвор и пениса, трябва да бъде обект на “тренировка”. На всеки час по 10 минути този мускул трябва ритмично да се свива, но много бавно.

Честото възбуждане

Задържайте половите си инстинкти. Възбудата, която не завършва с еякулация, не е полезна за простатата. Също така не си струва да разтягате предварителните любовни ласки и да прекъсвате процеса на еякулация.

Запекът

Той повишава вътрешнокоремното напрежение и провокира застойни явления в простатата.

Закаляването без мярка

Не всеки студ трябва да се възприема като удобен случай за закаляване. Безумното преохлаждане намалява защитните сили и отваря пътя на инфекциите. Препоръчва се специално за закаляването на интимните места да се взима контрастен душ.

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД