Мангото е източник на енергия

Мангото е източник на енергияМангото, наричано “ябълката на тропиците”, е неочаквано полезен плод, който помага за запазване на здравето, красотата и младостта.
На медицината отдавна е известно, че то притежава уникалното свойство да спира кръвотечението. Този плод е и силно тонизиращо средство и антидепресант. От него могат да се приготвят апетитни предястия, плодово желе, освежаващи коктейли.
Що се отнася до полезните вещества в мангото, на първо място се нарежда глюкозата, която е източник на енергия и влияе благоприятно на нервната ни система.
Достатъчно е сутрин да изпивате по 1 чаша прясно изцеден сок от манго и ще се заредите с бодрост за целия ден.
В мангото се съдържат много вода и минерални вещества. Те прочистват организма и нормализират работата на бъбреците. Консумирайки този екзотичен плод, можете да подобрите обмяната на веществата.
Мангото е богато и на антиоксиданти - тези вещества, за които все повече се говори и пише напоследък, заради способността им да се противопоставят на вредното действие на свободните радикали.
И накрая, плодът е много полезен, тъй като съдържа голямо количество каротин, т.е. провитамин А, който влияе положително най-вече на зрението. За по-доброто усвояване на този микроелемент салатата от манго може да се подправя с обезмаслена сметана или кисело мляко. Интересен и малко известен факт е, че в този плод се съдържа по-голямо количество каротин, отколкото в морковите.
Мангото влиза в състава на различни козметични средства - кремове, маски, шампоани.
Ако включите плода в ежедневното си меню, това ще има и козметичен ефект - ще се предпазите от преждевременната поява на бръчки и ще стимулирате обновяването на клетките на епидермиса.
Затова нека във фруктиерата, пълна с любимите ни ябълки или круши, да има и манго.
"Здравна поща", i

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД