За ползите от лечебната кал

За ползите от лечебната калПолзите за здравето от терапиите с лечебна кал са познати още от древността. Лечебната кал е натурален продукт, които се е формирал под въздействието на различни фрактори като вода, температура, почва, животински и растителни микриорганизми.
Свойствата й са разнопосочни, като най-често прилаганите методи за лечение са няколко:
Кални бани: Няколко са препоръчваните метода за подлагането на кални бани. На най-голяма популярност се радва египетската кална баня. Тя се прави на открито, като преди нея задължително се прави слънчева баня. След като тялото е събрало достатъчно топлина, то се намазва с предварително затоплена гъста кал, като дебелината на слоя трябва да е около 1 сантиметър. След като маската изсъхне и започне да напуква, тялото се облива с морска или минерална вода. Египетските кални бани се препоръчват при проблеми с нервната система, при заболявания на сърцето и дихателната система.
Кални вани: Курсът на лечение трае около две седмици, като може да се прилага през цялата година. За целта във вана, пълна с морка или мерална вода, се разрежда кална маса, като температурата не бива да е по-висока от 38 градуса. Калните вани се използват за лечението на ставни болки.
Апликационен метод: Той се прилага в спа центровете, като при него тялото се намазва със затоплена кал, след което се увива в одеяло или найлон. 15 минути по-късно се измива с топла вода.
Казитарен метод: Използва се за лечение на полови заболявания и при двата пола.
"Здравна поща", i

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД