Клавиатурата "крие" повече бактерии от тоалетната чиния

Клавиатурата "крие" повече бактерии от тоалетната чинияВърху някои клавиатури има повече бактерии, отколкото по тоалетна чиния, показват данните от изследване, проведено от британската организация за защита на потребителите. Според изнесените цифри на всяка десета клавиатура има до 5 пъти повече опасни за здравето бактерии, отколкото могат да бъдат намерени в тоалетната.
Клавиатурата отразява точно съдържанието на микроорганизми, които човек носи не само по ръцете, но и в червата си, коментира микробиологът Питър Уилсън. По някои клавиши открихме до 150 пъти повече бактерии, отколкото е допустимо според санитарните норми.
Сред откритите микроорганизми бяха и такива като E.coli и Staphylococcus aureus, които са сред най-честите причинители на заболявания.
Сред водещите причини за многото мръсотия по клавиатурите според специалистите е колкото лошата хигиена (например неизмиването на ръцете след ползване на тоалетна), толкова и навикът да се храним, докато работим на компютъра.
Чистотата на клавиатурата се постига съвсем лесно - достатъчно е поне веднъж седмично да я забърсваме с леко влажна кърпа, още по-добре ако се използва и спирт. Разбира се, след като от нея бъдат отстранени остатъците от храна, напитки и други подобни частици, които са идеална среда за развитие на болестотворните бактерии.
i

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД