Кориандърът мори бактериите

Кориандърът мори бактериитеМаслото от кориандър е в състояние да се пребори с щамовете на много от най-опасните бактерии. Тази подправка, използвана дълго в народната медицина, е доказала ефективността си в борбата с болките, коликите, задуха, гъбичните инфекции и проблемите с храносмилането.
Едва напоследък обаче нейните ползи за здравето се доказват и от науката. Най-новото изследване върху действието на кориандъра сочи, че той успешно спира растежа на поне 12 вида бактерии, включително ешерихия коли, салмонела и резистентните стафилококи. При това в тестовете е било използван съвсем слабо (1.6%) масло от кориандър.
Очевидно дори такова съвсем минимално количество поврежда мембраната на болестотворната бактерия. По този начин се разрушава бариерата, отделяща и защитаваща бактерията от външната среда, и в крайна сметка тя умира.
Все пак маслото от кориандър не е помогнало срещу Bacillus cereus (който предизвиква хранителни отравяния и диария) и Enterococcus faecalis (чест причинител на уринарни инфекции и проблеми в органите на малкия таз).
"Здравна поща", i

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД