Ултразвук и хранителна програма премахват лошия дъх на домашните любимци

Соня Вълкова, ветеринарен лекарВетеринарен комплекс “Фарма Универсал” в Стара Загора предоставя грижи за домашни любимци. Ветеринарната практика обхваща спешна и неотложна помощ, диагностични и терапевтични услуги на трудно доказуеми болнични състояния, хирургия, аптечна дейност, клинико-лабораторни изследвания, програми за контрол на вътрешни и външни паразити, програми за диетично хранене, микрочипиране, GPS контрол в реално време. 
С лекарите от клиниката разговаряме за един от проблемите при домашните любимци - лошия дъх от устата.
Образувалият се зъбен камък е среда за развитието на микроорганизми. Остатъците от храната по зъбния камък са идеални условия за размножаването на миларди бактерии, които отделят токсини, а те причиняват лош дъх от устата, кариес по зъбите, възпалени венци, казват специалистите. Във “Фарма Универсал” те почистват образувалия се зъбен камък с ултразвуков апарат. Кратка, безболезнена и евтина манипулация.
Второ - в комплекса предоставят и хранителна програма, включваща храни с много лесна смилаемост и усвояемост. Кучето преглъща лесно, зъбите остават чисти без наслоявания.
Нашите хранителни програми са 100% еструдирани. Освен това препоръчваме да има постоянен достъп до вода за пиене. Хигиената на устната кухина трябва да бъде постоянна.
Трето - ако кучето има изграден лош навик, например копрофагия, напълно естествено е да има лош дъх. Ние даваме насоки как да се спре това, обясняват ветеринарните лекари.
Не четвърто място - ако кучето е имало храносмилателни проблеми в миналото или в момента, те също са причина за лош дъх от устата. Не е важно какво количество храна приема за деня животното, а какво усвоява. В храносмилателния тракт се съдържат микроорганизми и ензими, които разграждат приетата храна в червата. Ако храната не е присъща за вида, със сигурност има повече отпадни продукти от обмяната. Това увеличава лошия дъх не само от устата, но и от плътта и най-вече от фекалиите. Ние предоставяме програма за отстраняване на проблема посредством хранителни добавки, съобразени с типа и начина на хранене. Чрез наша собствена методика определяме дневната хранителна нужда. Така помагаме за здравето и красотата на домашните любимци, казват във “Фарма Универсал”.
Старозагорската клиника предлага единствена в страната японския продукт “Умна пелета”, която подобрява здравето, отблъсква бълхите и кърлежите и редуцира миризмата от плътта, фекалиите, издишания въздух. Другата ни иновация е GPS контролът в реално време, особено полезен за ловни кучета, обясняват лекарите.
"Здравна поща", Мадлен ПЕЕВА

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД