Как да си удължим живота

Как да си удължим животаАко приемете за вярно твърдението, че пътят към успеха се състои от множество малки крачки, ще разберете и смисъла от изброените по-долу начини да помогнете на своя организъм да остане здрав и работоспособен.

Не яжте прекалено много

Ограничете се до 1000-1500 ккал дневно. Така ще облекчите работата на клетките, т.е. ще засилите тяхната активност.

Диетата ви трябва да е съобразена с вашата възраст

Човек трябва да променя храната си в зависимост от възрастта. Например, жените над 30 години трябва да консумират повече черен дроб и ядки, тъй като веществата, влизащи в състава на тези продукти, забавят процеса на състаряване на кожата. След 40-годишна възраст е полезен бета-каротинът, съдържащ се например в морковите, а след 50-те наблягайте на калция и магнезия, които осигуряват по-добрата работа на сърцето. За укрепването на сърдечносъдовата система е необходимо редовно да се употребява риба и сирене.

Не забравяйте за секса

Сексът наистина е способен да твори чудеса. Ендорфинът - "хормонът на щастието", който се произвежда по време на близостта, засилва имунитета и защитава съдовете от атеросклероза. Изследвания доказват, че сексът е препоръчителен поне 2 пъти седмично.

Не стойте на едно място

Всеки вид физическа активност е полезна за организма. Дори само 5-10 минути спортни упражнения способстват за освобождаването на хормоните на растежа, чието производство постепенно намалява след 30-годишна възраст.

Спете на хладно

17-18 градуса е оптималната температура. Обмяната на веществата и процесът на възрастовите изменения са тясно свързани с температурата на околната среда, а човекът не е сред създанията, които могат да функционират нормално в широк температурен диапазон.

Създавайте си положителни емоции

Не се ограничавайте винаги и от всичко. Дори въпреки препоръките за здравословно хранене, понякога се поглезете с нещо вкусно и забранено.

Освобождавайте се от негативните емоции

Статистиката показва, че хората, които задържат в себе си негативните емоции и никога "не изпускат парата", по-често страдат от редица заболявания, в това число и онкологични.

Тренирайте сивото си вещество

Решавайте кръстословици, учете езици, смятайте на ум - правете всичко, което ще застави вашия мозък да работи. В процеса на неговата работа се забавя възрастовата дегенерация
„Здравна поща“, i

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД