Запишете в мобилния си телефон ICE номер - може да спаси живота ви

Запишете в мобилния си телефон ICE номерВсе повече потребители на мобилни телефони в света поставят в телефона си контакт с име ICE (In Case of Emergency - "в спешен случай"). Това може да е полезно в случай на инциденти и трудни ситуации, гарантира по-бърза реакция при оказването на бърза помощ от медицинските лица, заради улеснено свързване с близък човек. Възможността за влизане в контакт с някой близък е особено важна при хора, старадащи от различни проблеми като епилепсия, диабет и всякакви състояния, които могат да имат внезапни проявления на публични места например.
Позицията ICE в контактите на вашия телефон трябва да съдържа номер на най-близкия човек, който може да даде информация за вас, като например кръвна група, приемани лекарства, преболедувани болести. Вписването на номер ICE при деца или възрастни също може да помогне в справянето с някои трудни ситуации. Освен това, при загубване на електронното устройство, вписаният контакт може да помогне за свързването с вас.
При пътуването в чужбина записването на такъв номер е абсолютно задължително, тъй като международната популярност на номера за спешен случай е голяма.
Производителите на мобилни телефони въвеждат ICE номер в самия софтуер на новите устройства, а приложенията за смартфон за вписване на такъв номер, кръвна група и друга съществена здравна информация за вас, могат да бъдат свалени още сега. Най-лесният метод да сте спокойни, че и вие разполагате със сигурно лице за контакт в спешен случай е просто вписването му в контактите.
“Здравна поща”, Габриела КАЧЕШМАРОВА

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД