Полезни ли са мюслите са закуска?

МюслиЗдравословната закуска с купичка мляко и мюсли е една от най-често препоръчваните, тъй като доставя на организма така необходимите му въглехидрати, фибри и протеини. Към продуктите, които се предлагат на пазара обаче, трябва да се подхожда внимателно. Оказва се, че съдържанието на захар в някои от тях е много над допустимото и далеч не здравословно.
Освен това, много често в тях се влагат големи количества ароматизиращи вещества, консерванти и дори трансмасни киселини, които са доказано едни от най-вредните вещества в храната ни.
За да сте сигурни, че изпълнявате правилно препоръките на диетолозите и общите правила за здравословно хранене, винаги избирайте или мюсли без захар, чисти овесени ядки или царевичните закуски.
За най-стриктните последователи на здравословното хранене вариант за първото хранене през деня е каша, приготвена от семената на амаранта. Той е изключително богат на полезни вещества - съдържа 4 витамина и 5 минерала.
С чаша прясно мляко, подсладена със захарна меласа от червено цвекло с вкус на карамел, амарантът може достойно да заеме важно място в храненето на деца и възрастни.
Здравна поща, превод: Габриела КАЧЕШМАРОВА

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД