Разговор с приятел и малко смях повишават защитните сили на тялото

Разговор с приятел и малко смях повишават защитните сили на тялотоКак се предпазвате от вирусите? Истината е, че тази година зимата е доста нетипична и по-топлото време е предпоставка за разпространяването на микробите, които лесно могат да ни разболеят. А за да бъдем здрави, трябва да се грижим за имунната ни система. Чрез различни начини за детоксикация и консумацията на по-чиста храна човек може да подсили защитните функции на организма. Някои добавки и хранителни вещества в плодовете и зеленчуците защитават от вируси, но има и други начини.
Повече движение
През зимата мнозина се залежават и нямат никакво движение. 30 минути спортуване
на ден са достатъчни, за да работи по-добре имунната система. Редовните упражнения подобряват циркулацията на кръвта в тялото, намаляват мазнините и подобряват работата на отделителната система. А всичко това е много важно за функционирането на имунната система.
Качествен сън
Неведнъж сме споменавали, че за да е здрав човек, трябва да спи достатъчно. Когато е изморен и недоспал, е по-податлив към грип. Качественият сън помага на тялото да се справи по-лесно с вирусите. Той прави кожата по-млада и хубава, спомага и при отслабване.
Слушайте музика за спокойствие
Всеки ден се тормозим с най-различни притеснения. В края на дългия работен ден тялото има нужда от релакс. Чрез слушането на любимата музика то по-лесно може да изпадне в покой. Ритмите подобряват настроението, но имат и положително влияние върху имунната система.
Не позволявайте емоциите да диктуват какво да ядете
Човек трябва да изразява емоциите си и да намира начини, с които да отработва стреса. Иначе се получава така нареченото емоционално хранене, при което човек поглъща вредни храни заради повечето нерви, пише Wellnessbin. Това рефлектира и върху имунната система - циркулацията на кръвта се забавя, кръвната захар се покачва, страдат черният дроб и метаболизмът.
Общувайте повече
За да не боледувате и да имате по-здрава имунна система, е добре да общувате повече. Може би не подозирате, но един 30-минутен разговор с приятел и малко смях повишават защитните сили на тялото.
Намалете цигарите
Тютюнопушенето повишава риска от разболяването с грип и появата на пневмония. Ежедневното пушене на цигари, както и така нареченото пасивно пушене, понижава имунната система при деца и възрастни. Препоръчително е да ги спрете или намалите, ако искате да сте по-здрави.
"Здравна поща"

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД