Перете пижамата поне веднъж седмично

Перете пижамата поне веднъж седмичноАко чакате прекалено дълго, за да изперете спалното си бельо и дрехи, можете да рискувате да получите инфекция на кожата, да се сдобиете с кисти или бактерии, от които не може лесно да се отървете.
Проучванията показват, че мъжете перат или сменят пижамата си на 14 дни, а жените - на 17, предава Плусинфо.
Професорът от медицинска школа в Лондон, Сали Блумфийлд, твърди, че пижамите са врагове на нашата кожа. Върху нея по всяко време има много микроорганизми. Някои от тях имат "добра" функция, т.е. не са вредни за нашето здраве, но повечето от тях имат противоположно въздействие и могат да причинят сериозни проблеми, ако влязат в интимните зони или уринарния тракт, казва тя.
Повече от половината респонденти в изследване заявяват, че не се нуждаят от често
пране на пижами, защото ги носят само няколко часа на ден. Повечето мъже обвиняват жените си, цели 73% от тях, в рядко пране на спалното си бельо или пижами.
Учените казват, че бактериите преминават от един човек на друг, така че освен че можете да застрашите здравето си с нередовно пране на пижамата, можете да застрашите и здравето на партньора или детето си, ако спите в едно легло.
"Пижамата трябва да се пере поне веднъж седмично. Ако чакате прекалено дълго, твърде много бактерии ще се натрупат и когато я изперете, няма да е напълно чиста", казва професор Блумфийлд.
"Здравна поща"

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД