Африкански "сондаж" атакува 8-часовия сън

Африкански "сондаж" атакува 8-часовия сън   Учени опровергаха широко разпространеното мнение, че се нуждаем от осемчасов сън. Нещо повече, според специалистите е мит, че съвременният живот ограбва ценното ни време в леглото. Ако и вие предпочитате да се приберете в малките часове на нощта, не се притеснявайте, успокоиха американски учени. Според тях е много погрешно да се вземат хапчета за сън, защото той е по-къс заради ежедневието ни, телевизията, интернета и т.н.
Учени от Университета на Калифорния в Лос Анджелис изследваха навиците на сън на три племена в Намибия, Танзания и Боливия, които били
избрани заради традиционния си начин на живот. Те не разполагат с всички аксесоари на съвременния човек и живеят по-скоро като предците ни.
В изследването участвали 94 души. Средно те спали по 6 часа и 25 минути. Това е много по-малко от осемте часа, които често се препоръчват в западните общества. Въпреки това те били в много по-добро здраве, с по-добро кръвно налягане, по-здрави сърца, отколкото хората в индустриализираните общества.
Проучването, публикувано в списание "Current Biology", хвърля съмнение върху идеята, че ние се опълчваме на природата, като оставаме будни след залез слънце.
"Здравна поща"

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД