Краткосрочният отказ от храна помага на тялото

Краткосрочният отказ от храна помага на тялотоГладуването в продължение на 12-36 часа има положителен ефект върху човешкото здраве, заяви Валери Сергеев, доктор на медицинските науки, експерт от Федералния център по наука за храните в Русия "В. М. Горбатов".
Според него, краткосрочният отказ от храна помага на тялото да усвои чужди елементи, превръщайки ги в глюкоза, която е необходима за производството на енергия. Освен това, по време на гладуването енергията идва от натрупаните мастни киселини: това помага за намаляване на теглото, както и за намаляване на натоварването върху сърдечно-съдовата система и опорно-двигателния апарат.
"Краткосрочното гладуване рестартира имунната система. Тя започва активно да се бори с инфекции, гъбички и вируси. Затова хората, които редовно практикуват краткотрайно въздържание от храна, рядко се разболяват", казва лекарят.
Според него най-щадящата схема за краткосрочно гладуване е от 12 до 12. Тоест последното хранене е в 19:00, а закуската в 07:00 на следващия ден. В същото време не се препоръчва да се отказва консумацията на вода.
"Здравна поща"

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД