Помощници срещу подуването

Помощници срещу подуванетоСтудените месеци са тези, през които не се движим достатъчно, консумираме повече сухи храни, получаваме дисбаланс в тялото.Всичко това води до онова неприятно чувство на подуване. Хубавото обаче е, че можем лесно да се преборим с това като променим малко режима на хранене и добавим някои храни към дневното си меню.
Подправки - Добавянето на черен пипер, куркума и кимион в рецептите ще помогне за стимулиране на храносмилането, съветват от foodpanda. Добавяйте повече от тези подправки, вместо сол, защото солта задържа водата в тялото и ни кара да се чувстваме подути.
Целина - Този хрупкав, хидратиращ зеленчук има много полезни свойства. Благодарение на него ще изкарате от тялото излишната вода и натрий.
Джинджифил - Противовъзпалителна храна, която създава чудеса за подуване на корема. Настържете го в любимата си марината за месо, салата или парче на върха на риба.
Кисело мляко - Гръцкото кисело мляко е богато на пробиотици, които са чудесни за храносмилателния тракт и червата.
Домати - Продукт, пълен с калий, който помага на организма да регулира съдържанието на натрий. За щастие е универсален и може да консумирате всеки ден по няколко пъти.
Белтъци - Те съдържат много малко мазнини (повечето мазнини в яйцата идват от жълтъка), така че тялото ви ще ги усвои лесно.
Шоколад - За съжаление сладките лакомства може да предизвикат подуване, но ако се придържате към тъмен шоколад, приготвен с поне 70 процента какао, няма да има проблеми. Тъмният шоколад е добър източник на фибри и полифеноли.
"Здравна поща"

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД