Намерете време за себе си

Зимният парк ви чакаЕжедневието ни е изпълнено със задачи и почти не намираме време за себе си. От работа трябва да се приберем вкъщи, за да свършим и там задълженията си, а след това идва и времето, в което трябва да се приготвим за следващия ден в офиса. Този постоянен кръговрат много често може да ни натовари и това да се отрази сериозно на емоционалното ни състояние. Има обаче начини, които помагат на организма да се успокои и да замени негативните емоции с позитивни.
Ценете тишината
Сигурно много от вас не обичат да стоят сами в тишината, но това е един от най-добрите начини да се отървете от негативните емоции. Когато се приберете вкъщи, хубаво е да не включвате веднага телевизора, а просто да поседите с мислите си насаме и да затворите за миг очи. Тишината ще ви помогне да се успокоите и да не мислите за нищо за известно време. Това ще даде възможност на мозъка и организма ви да се отърсят от изминалия ден и да се подготвят за следващите задължения.
Разхождайте се
Една разходка ще ви помогне да се почувствате като част от природата, а това е от изключителна важност за спокойствието на тялото. Хармонията, която се усеща в планината или парковете, помага на организма да се изчисти от негативните емоции.
Намерете си хоби
Заниманията след работа не трябва да бъдат по никакъв начин натоварващи за организма. Намерете хоби, което не изисква много нерви и успокоява тялото. Например, може да започнете да редите пъзел или пък да решавате кръстословица. Мозъкът ви отново ще работи, но на по-ниски обороти и ще има възможност да си почине от работния ден. Ако имате талант да рисувате или пък да пишете, насочете се към тези дейности след работа.
Спете достатъчно
Със сигурност сте усещали напрежение, когато не сте се наспали добре. Ставането ви е трудно, а денят ви сякаш е тръгнал накриво и нищо не се получава. Това добавя към нервността и негативните емоции и настроението ви изобщо не се подобрява. Затова опитайте да лягате по едно и също време всяка вечер, за да си съставите график, който организмът ви да запомни. Спете по 7-8 часа на денонощие и веднага ще усетите разлика в настроението ви.
Мотивирайте се
Колкото и трудно да звучи, опитайте се всеки ден да си поставяте различни малки цели, които да постигате през деня. Това ще ви помогне за мотивацията и ще ви накара да се стремите към определени неща всеки ден. Така мозъкът ви ще е зает да преосмисля различни начини, по които да постигне желания резултат и няма да има възможност да допуска негативни мисли до себе си.
"Здравна поща"

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД