Не пренебрегвайте кожата на сьомгата

Не пренебрегвайте кожата на сьомгатаПри някои видове риба не се препоръчва да ядете кожата. При сьомгата обаче е точно обратното.
Кожата на сьомгата е богата на омега-3 мастни киселини и протеини, също като рибата. Важно е да знаете, че тялото ви не може само да произвежда омега-3, затова трябва да си ги набавяте чрез храната или с добавки.
Сьомгата е толкова полезна, че се препоръчва тя и други мазни риби като нея да се консумират 2 до 3 пъти седмично. Това е особено важно за жените между 16 и 49 години и децата над 2 години.
Сьомгата е риба, която живее в в много студени океански води. Кожата ѝ помага да запази телесната си температура и съдържа висока концентрация на омега-3. Те се грижат за здравето на сърцето и регулират кръвното налягане. Смята се, че носят ползи и за здравето на мозъка.
Ако не харесвате нормалната текстура на кожата, опитайте да я направите хрупкава. Когато печете рибата на тиган, първо запечете тази страна, от която има кожа. Почистете я от люспитe, нарежете я с ножа, овкусете кожата и процепите със сол и черен пипер и сложете в нагорещен тиган за няколко минути. С леко почукване с ножа ще разберете кога е станала хрупкава.
"Здравна поща"

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД