Спането без възглавница намалява вероятността от развитие на алергии

Спането без възглавница намалява вероятността от развитие на алергииНякои хора обичат да спят на високи или по-ниски пухкави възглавници, а други ги намират за неудобни. За щастие на втория тип хора, има някои ползи за здравето от спането без възглавници.
Неправилната стойка на тялото е основната причина, поради която хората страдат от болки в гърба, а една от основните причини за лошата стойка е погрешният избор за възглавница. Трябва да се избира такава, която приляга на естествената извивка
на гръбнака, тъй като в противен случай може да се причини гръбначно изкривяване, болки в гърба и често мускулно напрежение. Затова спането без възглавница е по-добрият вариант, отколкото сън с неправилна възглавница.
Когато се спи с по-висока възглавница, шията е на по-високо ниво от тялото, а с по-ниска възглавница, е на по-ниско ниво. И при двата варианта може да възникне болка във врата. Освен това спането без възглавница е по-добрият вариант, тъй като главата ще почива в естествено положение и по този начин ще се отпуснат напрегнатите мускули на шията.
Ако сутрин събуждането е съпроводено от необяснимо главоболие, то възглавницата може да е виновникът за това. Когато главата е повдигната от възглавница, която е твърде висока, се намалява притокът на кръв в мозъка. Това води и до болки в главата. Спането без възглавница поддържа врата на нивото на тялото, а това предотвратява главоболието. По този начин мозъкът почива по-добре и се подобрява концентрацията на следващия ден.
Освен за подобряване на стойката, спането без възглавница има друго голямо предимство, а то е, че намалява вероятността от развитие на алергии. Причината е, че по възглавниците се натрупват прах, пот, мъртви кожни клетки и косми. Те могат да доведат до развитие на алергия към праховите акари. Симптомите включват обриви, кашлица, хрема, сърбеж на кожата и очите. Премахването на възглавницата може да предпази от тези неприятни симптоми.
Най-добрият начин за спане без възглавница е по гръб, тъй като той получава добра опора, а шията остава в неутрално положение.
"Здравна поща"

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД