Чесън и лук помагат на кетодиетата

Чесън и лук помагат на кетодиетатаВ продължение на хиляди години хората по света са разпознали и използвали невероятните лечебни ползи на чесъна и лука. Още през 1500 г. пр. Хр. египтяните предписват чесън, за да лекуват множество заболявания, включително всичко от необичайни разраствания и паразитни инфекции, до общо усещане, че са умствено или физически неспокойни. Дори Хипократ, основателят на съвременната медицина, го препоръчва за различни заболявания, съобщават от foodpanda.
Изследване, проведено в Нанкин, Китай, публикувано в списанието "Хранене и метаболизъм", установи, че маслата в чесъна и лука имат свойства против затлъстяване, които могат да противодействат на ефектите на диета с високо съдържание на мазнини.
Почитателите на кетодиети или високомазнини не приемат почти нищо друго освен животински мазнини. Това, разбира се, влияе не само на намаляването на мазнините в тялото, но и може да даде странични ефекти. Лукът и чесънът се справят точно с тези отклонения, които съпътстват високо мазнинното хранене.
Ето защо има много причини да добавите повече лук и чесън към храната на семейството си. Не само увеличават добрия вкус във вашата храна, но могат и да компенсират последиците от диетата с високо съдържание на мазнини, помагайки на всички в семейството да поддържат здравословно тегло и да предотвратяват заболявания, свързани с теглото, като диабет тип 2 и сърдечни заболявания.
"Здравна поща"

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД