Бели или кафяви яйца - не се напрягайте при избора

Бели или кафяви яйца - не се напрягайте при избораЗаради своя богат състав на витамини, минерали и хранителни съставки (в частност протеини), яйцата са третирани като суперхрана. Според цели народи те са идеалната закуска, без значение от формата, под която са приготвени. Сред останалите им плюсове влиза и този, че много лесно се комбинират с други храни и може да бъдат не просто основа, а например добавка към други продукти.
Има 2 вида разпознаваеми кокоши яйца - бели и кафяви. Някои твърдят, че кафявите яйца са по-здравословни, но това не е вярно. Направени са куп изследвания, които се фокусират върху състава на двата цвята на продукта
и до момента не са открити някакви грандиозни различния освен цвета на черупката. Какво е общото между двата типа яйца и къде има разлики?
Има съвсем минимална и неосезаема разлика във вкуса между кафявите и белите яйца. По отношение на холестерола, протеините и калориите - и двата типа яйца нямат разлика. Кафявите са по-богати на омега-3 мастни киселини, но разликата е минимална. 100 г яйце съдържа около 13 г протеин.
Кафявите яйца са малко по-скъпи от белите. Това се дължи на разбирането, че заради цвета си, те са по-органични. Цената няма нищо общо със състава на яйцата и това разбиране е по-скоро в резултат на маркетингови трикове, отколкото истина.
Цветът на яйцето варира в зависимост от хранителните навици и живота на пилетата. На практика няма значение кое от яйцата избирате, подмяната му с друг вид няма да подобри здравето ви.
"Здравна поща"

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД