По-малко протеин на младини - по-дълги старини

Редовното приемане в храната на бели гъби забавя стареенетоПриемането в ранна възраст на храни с ниско съдържание на протеин може да повлияе положително на продължителността на живота. До това заключение са стигнали учени от Лондонския университет Франсис Крик, чието изследване публикува Phys.org.
В своята работа биолозите използвали плодови мушици - дрозофила, две трети от чиито генни заболявания съвпадат с тези при човека. Онези от тях, които са получавали храна с минимално протеиново съдържание в младостта си, са живели два пъти по-дълго от останалите.
Според учените такива резултати могат да се обяснят с липидите, секретирани от кожата.
При диета с високо съдържание на протеини тези съединения се отличават с повишена токсичност и по-малко защитават от вещества, които ускоряват стареенето.
"Хората, както и дрозофилите, отделят липиди, които овлажняват и защитават кожата от ежедневното въздействие на околната среда. Но те също така могат и да вредят, влизайки в реакция със слънчевата светлина и други стресови фактори, което води до образуването на вредни химикали, които ускоряват стареенето", обясни един от авторите на изследването - д-р Алекс Гулд.
Преди това учени от Държавния университет в Пенсилвания са установили, че редовното приемане в храната на бели гъби забавя стареенето, тъй като не съдържат антиоксиданти ерготеонеин и глутатион.
"Здравна поща"

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД