Как да пречистите пилето от хормоните, които съдържа преди да го сготвите

Как да пречистите пилето от хормоните, които съдържа преди да го сготвитеЗа съжаление, времето, когато пилетата безразборно се разхождаха около градината и се храниха със зърно и зелена трева, свършиха. Сега птичето месо идва при нас от огромни птицеферми , където пилетата и пуйките се хранят със смесени фуражи и солидно количество хормони. И ако птиците са болни, те, като хората, се лекуват с всички видове антибиотици, които остават в тялото поне за 7-10 дни след прилагането. Но тъй като узнае производителя, че на пилето може и да не му остава много време, решава да го пласира по- бързо на пазара, за да няма големи загуби, а ние какво ядем това е друг въпрос,. Разбира се, за да се изчисти месото от хормони и лекарства на 100% няма как да се случи, но все пак може да опитаме да премахнем повечето от токсините и отровите в него.
 
Метод номер 1.
Сварете пилето и се отървете отн бульона. Повярвайте ни, ако пилето не е отглеждано от вас или вашите роднини на правилната
диета, няма защо да се възползвате от този бульон. В най-добрия случай той просто ще навреди на тялото ви.

Метод номер 2.
Не готвeте цялото пиле! Отстранете внимателно бъбреците и черния дроб, в които се натрупват повечето токсини. Отстранете пилешката кожа, след което можете да започнете готвенето.

Метод номер 3
Пригответе разтвора: 1 литър чиста вода, вземете 2 супени лъжици сол и сок от половин лимон. Накиснете пилето в получената течност в продължение на поне 2 часа. След това изцедете старата вода, сипете нова и отново накиснете за 2 часа.

Също така месото може да се накисва в минерална вода . Този метод не само намалява съдържанието на антибиотици и хормони в месото до
минимум, но също така омеква пилето щателно. След дълго накисване може безопасно да пристъпите към подготовка на пилешкото. Не забравяйте да споделите тази полезна статия с приятелите си, те също трябва да знаят как да се защитят!
"Здравна поща", източник: kalvacha.com

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД