Не топете мазнини, укрепвайте мускули!

Въпреки че следи какво хапва, Дженифър Анистън вярва, че без спорт свалянето на килограми е мираж. Тя редовно вдига гирички по 3 кг, като понякога го прави докато гледа телевизия или дори докато говори по телефона. Не са и чужди тренировките по бокс. Преди сън пък прави серия от кляканияХората с наднормено тегло трябва да се концентрират върху укрепването на мускулите, а не върху топенето на мазнини, препоръчват американски учени. Тяхното изследване е публикувано в сайта Medicalxpress (БГНЕС и РИА "Новости").
Учените са изследвали 400 двойки близнаци на възраст от 22 до 45 години и са стигнали до извода, че състоянието на мускулната маса играе ключова роля за отслабването и помага да се избегне повторното качване на килограми след приключване на диетата.
Изследователите отбелязват, че по-голямата мускулна маса е свързана с повишената чувствителност към инсулт. Освен това мускулите използват много кислород и като цяло консумират много енергия. Сред важните предимства на мускулите е тяхната особеност да изсмукват глюкозата от кръвта, посочват специалистите.
Те подчертават, че недостатъчно развитие на мускулите е обусловено от същите фактори, които увеличават риска от развитие на диабет и сърдечно-съдови заболявания. Така укрепването на мускулната маса помага не само за стопяването на излишните килограми, но се грижи и за нашето здраве.
"Здравна поща"

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД