Не лягайте гладни, за да отслабнете

Не яжте сладолед преди сънДа си лягате гладни е грешка в областта на диетите, които ние всички сме правили поне веднъж в живота.
Един австралийски диетолог разкрива дали наистина не трябва да ядем, преди да си легнем и кои храни да избягваме, ако искаме да загубим някой и друг килограм.
Докато спим, организмът ни непрекъснато работи. Той обновява и размножава клетките си, обработва храната, която сме консумирали, и осъществява редица други жизненонеобходими биологични процеси. Всички те изискват енергия, която организмът получава от храната, която сме изяли през деня и вечерта.
"Ако преди да заспите сте яли храна, богата на "празни" калории като сладолед, тогава нивото на кръвната захар бързо ще се увеличи, а получената "енергия" автоматично ще се превърне в мастни натрупвания", обяснява диетологът Тим Робъртс.
Точно затова, ако искате спокоен и качествен сън, по-добре е няколко часа преди лягане да не ядете нищо, така че храносмилането да не ви държи будни. Но ако ядете преди лягане, изберете храна с ниско съдържание на захар и въглехидрати. По този начин ще заспите по-бързо и по-рядко ще се будите нощем и същевременно по-бързо ще намалите телесното си тегло.
Накратко, не бива да лягате гладни, за да отслабнете, а да внимавате какво ядете преди сън.
"Здравна поща"

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД