25-минутна разходка дневно - 7 години по-дълъг живот

25-минутна разходка дневно - 7 години по-дълъг животВсекидневна разходка от около 25 мин. е в състояние да удължи живота на практикуващите я до 7 г., твърдят учени.
Дори и хора, които не са правили упражнението, докато не са влезли в седмото си десетилетие, могат сериозно да подобрят здравето си с движение. Санджай Шарма, професор кардиолог в Лондон, твърди, че лекото упражнение може да намали наполовина процента от инфаркт при хората на възраст 50 или 60 г.
"Изследването е много значително. То показва, че когато хората, които се упражнява редовно, могат да дори да забавят процеса на стареене".
Професорът допълва, че хората не са в състояние да спрат остаряването, но могат да забавят времето, за което ще остареят. Освен това е напълно възможно, когато човек е на 70 г., да изглежда много по-млад и да доживее до 90 години.
"Упражненията ви дават между 3 и 7 допълнителни години живот. Става дума за истински антидепресант, който увеличава когнитивната функция и сега има доказателства, че може да бъде забавена появата на деменция".
Ученият дава съвет, когато знаем, че мястото, за което сме тръгнали, се намира на 20-тина минути пеша, ако разпологаме с време, да се разходим до там, а не да чакаме градски транспорт, пише в. "Дейли Мейл".
Изследването за ползата от всекидневната разходка е било направено от екип на Саарландския университет в Германия. В програмата били включени хора, които не са правили упражнения, но се намирали в добро здраве. Проф. Кристи Дитън от Кеймбриджския институт за обществено здраве е на мнение, че колкото по-активен е човек, независимо от възрастта на която започне да го прави, толкова по-голяма полза ще има за него.
"Здравна поща"

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД