Глухарчето съдържа много оксиданти

Глухарчето съдържа много оксидантиГлухарчето е растение, което може да се намери през пролетта и есента. То е богато на хранителни вещества като витамин А, С, желязо и калций. Намира приложение като лек за диабет, анемия, подмладяване на кожата, акне и т. н. Консумирането му е свързано и с редица ползи.
Глухарчето съдържа калций, който е

необходим за цялостното здраве на костите

Когато има липса на минерала, се появява слабост и намалена плътност в костите.
Растението съдържа също голямо количество антиоксиданти като лутеолин и витамин С. Затова ежедневното му консумиране е от важно значение за здравината на костите.
Сокът от глухарче е идеална напитка за понижаване на

повишените нива на кръвната захар

Глухарчето също е природен диуретик, който помага на диабетиците да уринират по-често, което води до изхвърляне на захар от тялото.
Зеленото растение предотвратява натрупването на килограми. Това се дължи на факта, че глухарчето е нискокалорично, което го прави идеална съставка в диетата за отслабване.
Обилните количества витамин С и лутеолин, които съдържа глухарчето, премахват свободните радикали, които са основна причина за образуването на ракови клетки.

Лутеолинът блокира туморните клетки

и най-вече е ефективен при рак на простата.
Големите количества диетични фибри в глухарчето са много полезни за храносмилателната система и чревния тракт. Те регулират движението на червата и в резултат се намалява запекът. В допълнение, глухарчето помага и за регулиране на апетита.
Глухарчето съдържа много протеини, желязо и други полезни витамини. Протеинът и витамин В в растението помагат за производството на червени кръвни клетки, а желязото е основен компонент на хемоглобина в кръвта.

Страдащите от анемия може да приемат редовно сок от глухарче

Тъй като глухарчето има диуретични свойства, се повишава производството на урина и в резултат се намалява кръвното налягане без да се причиняват странични ефекти. Фибрите в глухарчето понижават нивата на холестерола, които също регулират кръвното налягане.
"Здравна поща"


Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД