Оценете екстрите на водородната вода

Оценете екстрите на водородната водаНикой не оспорва редицата предимства на достатъчната хидратация на организма. Особено важно роля има приемът на достатъчно количество течности при активно спортуващи.
Все по-голяма популярност придобива т. нар. водородна вода. Тя се получава при процес на електро-химично редуциране. Процес, при който вода от чешмата, включително минерални и изворни води, се подлагат на електролиза. При нея водните молекули се разделят на водородни и кислородни.

След обработка вкусът и мирисът си остават същите


Водородът е химичен елемент с атомно число 1. Това е най-лекият от всички елементи и най-често срещащият се на земята. Среща се основно в комбинация с други елементи като кислород, въглерод и азот.
Правени са проучвания в тази насоки, при които са сравнявани резултати при спортисти, които в рамките на месец пият вода от чешмата (или бутилирана минерална, изворна), и друга група, отново от спортисти, които приемат единствено водородна вода. При втората група е налице

увеличение в нивото на антиоксидантните ензими

и значително намаление на киселинността в урината.
Водородната вода е с по-високо pH, което води до намаляване на киселинността на организма. Паралелно с това, проявява антиоксидантна активност, неутрализирайки хидроксилните радикали. Изследвания показват, че не само чешмяната, но и бутилираната вода са с киселинен характер.

С най-висока киселинност са газираните напитки

Намалява натрупването на млечна киселина в мускулите при претоварване като подпомага нейното извеждане. По-този начин се подобрява трофиката на мускула, по-бързото му възстановяване и предпазване от последващи разтежения на сухожилията и мускулни крампи. Други позитиви са по-високата издръжливост и по-бързо възстановяване след интензивна тренировка.

По-лесното проникване на молекулите на водородната вода в клетката

позволява по-добра и ефективна хидратация, същевременно повишавайки метаболизма.
Богатата на водородни йони вода е с висок антиоксидантен потенциал, което има значение за неутрализиране на свободните радикали. Тяхното обезвреждане също оказва значение за по-бързото възстановяване след тренировка.
До окислително натоварване водят интензивните тренировки, замърсеният въздух, неправилното хранене, ултравиолетово лъчение, стресът и редица други фактори.
"Здравна поща"


Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД